Inspirerende kaderbijeenkomst

Geplaatst op: 10 Oktober 2017

Maandag 9 oktober vond de inspiratie- en kaderbijeenkomst plaats als vervolg op de bijeenkomst van 19 juni jl. Een bijeenkomst waar veel inspiratie is opgedaan. Samen hebben we gekeken waar we nu staan en hoe we verder kunnen gaan op de strategische doelstellingen van Pieter van Foreest 2018-2020.

Inspirerende sprekers
Na het welkomstwoord van Diny de Bresser waren er enthousiaste sprekers die ons inspireerden met hun bevlogenheid.

Glenn Weisz, founder & manager director Canitiem, vertelde vol passie over het project Can I Dream? Met het project helpen ze jongeren uit kwetsbare achterstandswijken. Welke talenten bezitten ze en hoe kunnen we dit inzetten. Glenn vertaalde onze kernwaarden in zijn verhaal. Er is altijd een stip op de horizon, je doet het samen. Zorg voor een complementaire organisatie. Je bent met elkaar verantwoordelijk voor de invulling.

Margot Hols, voorzitter SHS Delft (Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting) is samen met Pieter van Foreest in gesprek gegaan over Abtswoude. SHS Delft heeft als doel (tijdelijke) huisvesting te realiseren in leegstaande panden. Samen met Perspektief en Pieter van Foreest is het project ‘Abtswoude bloeit’ tot stand gekomen waar studenten, kwetsbare jongeren en oudere mensen bij elkaar komen en leren van elkaar. De planning is dat de opening in maart 2018 zal plaatsvinden.

Strategische speerpunten
Uiteraard zijn vervolgens de strategische speerpunten, gebaseerd op onze visie op zorg en kernwaarden, uitgebreid besproken. De verschillende workshops zorgen voor een interactief programma, waarbij in gesprek kon worden gegaan, ervaringen werden gedeeld, via stemkastjes werd gestemd en meningen werden gevraagd en gedeeld. Samen op weg naar 2018. De betrokkenheid en het enthousiasme was groot. Er werd actief deelgenomen en meegedacht. Kortom een inspirerende bijeenkomst waar we veel kennis en ideeën hebben gedeeld en er tijdens de netwerkborrel nog volop verder over werd nagepraat.