Inspirerende landschappen met KunstZinnig Pieter

Geplaatst op: 16 September 2022

Door het actief meedoen aan een kunstvorm ontstaat (nog meer) verbinding: met de cliënten zelf, met zijn/haar omgeving en de rest van de wereld. Kunst creëert datgene wat met woorden niet (meer) altijd te vatten is, het raakt harten. Door verbeeldingskracht te stimuleren wordt het zelfbewustzijn van ouderen versterkt en ervaren zij nieuwe impulsen. Dat hebben ook onze cliënten zelf ervaren de afgelopen maanden met de vele leuke en inspirerende workshops van het project KunstZinnig Pieter.

Natuur
De komende maanden staat het thema Natuur op het programma. Een thema wat veelomvattend is en iedereen aanspreekt. Er worden weer verschillende workshops gegeven in het kader van dit thema op het gebied van handvaardigheid, poëzie, dans en zang.

Kunst verbindt
Onlangs is de workshop ‘Droomlandschap’ gegeven in Weidevogelhof en Veenhage. Samen met Bes&Cultuur zijn de bewoners aan de slag gegaan met landschappen en vergezichten, bloemen, vlinders en schilderen. Ter inspiratie bekeken we bestaande landschapsschilderkunst. Er werden werkelijk prachtige schilderen gemaakt in gemengde techniek (aquaral en neocolor). Het leuke is dat ook nu weer herinneringen werden opgehaald. Zo zie je dat kunst echt verbindt.

KunstZinnig Pieter wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leven Kunst Fonds en de regeling voor ‘Samen cultuur maken’ van fonds Cultuurparticipatie.