Jong en oud ontmoeten elkaar in Kuyperwijk

Geplaatst op: 9 Juni 2022

In 2021 zijn de appartementen en eengezinswoningen in de wijk Kuyperwijk, nieuwbouw aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat, in Delft opgeleverd. In dit unieke project werkte Vidomes samen met ouderzorgorganisatie Pieter van Foreest en de gemeente Delft.

Feestelijke middag
In de wijk Kuyperwijk in Delft kan iedereen zichzelf zijn. Jong en oud woont hier samen, met of zonder een zorgvraag. In dit nieuwbouwproject is het streven dat de bewoners van elkaars hulp, steun, talenten en sociale contacten kunnen profiteren.

Door de eerdere coronamaatregelen was het niet mogelijk om echt goed kennis met elkaar te maken. Inmiddels wonen de bewoners er al een geruime tijd. Dit wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom werd er woensdagmiddag 8 juni een gezellige middag georganiseerd. Helaas werkte het weer niet mee, maar er werd snel geschakeld om het alsnog door te laten gaan. Bij Ontmoetingscentrum Vermeertoren waren tenten neergezet, zodat de bewoners elkaar toch droog konden ontmoeten en zo de gelegenheid kregen om met elkaar in gesprek te gaan. De middag werd afgetrapt door Programmamanager Langer en Weer Thuis, Arjan Primus. Het was een geslaagde middag waarbij de bewoners elkaar (nog) beter hebben leren kennen onder het genot van poffertjes en hapjes van internationale vrouwengroep Wereldparels.

Duurzaam
De woningen in Kuyperwijk zijn zeer duurzaam. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd en hebben ze een warmtepomp die gebruikmaakt van bodemwarmte. Hierdoor zijn de woningen gasloos. De voorgevel van het appartementencomplex is voorzien van zonnepanelen, net als het dak. 

Voor dit mooie project werkten Delft voor Elkaar, DSW, Vidomes, Gemeente Delft en Pieter van Foreest samen.