Kabinet heeft aangekondigd dat testen en thuisblijven per direct niet meer nodig is voor het algemene publiek. Let op richtlijnen zorgorganisaties volgen.

Geplaatst op: 13 Maart 2023

 

Op 10 maart is het bericht vanuit het kabinet naar buiten gekomen dat het voor het algemeen publiek per direct niet meer nodig is om in isolatie te gaan bij een positieve coronatest. Ook thuisblijven bij klachten en het doen van een zelftest is niet langer nodig voor het algemene publiek. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Het sluit aan bij het 146e advies van het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van het kabinet op het gebied van corona. 

 

Let op: de richtlijnen v.w.b. zorgorganisaties zijn nog niet bekend, hier wordt momenteel nog aan gewerkt. Zodra hierover meer bekend is, hoort u dit van ons.
Wij vragen u in ieder geval om in geval van klachten altijd voorzichtig te zijn en te blijven. Heeft u klachten? Kom dan even niet op bezoek om eventuele besmettingen met een virus (of dit nu noro of corona of een ander virus is) zoveel als mogelijk te voorkomen. Is er een besmetting op een afdeling? Volg aub de richtlijnen. 

 

Wij houden u op de hoogte en hopen snel meer duidelijkheid te hebben.