Kenniscafé: Kunstkracht 55+, kunst voor ouderen

Geplaatst op: 11 Oktober 2017

Op donderdag 9 november 2017 van 15:00 - 17.00 uur organiseren de Wetenschappelijke Onderzoekscommissie (WOC) van Pieter van Foreest en het UNC-ZH een kenniscafé met als onderwerp ‘Kunstkracht 55+, kunst voor ouderen’.

Pieter van Foreest heeft positieve ervaringen met het project 'Kunstkracht 55+' in het Westland en wil dit verder uitwerken. ‘Kunstkracht 55+’ is een programma om ouderen in woonzorgcentra actief te betrekken bij de beoefening van diverse kunstdisciplines (zang, dans, beeldende kunst etc.). Op dit moment vinden voorbereidingen plaats om het project te verlengen naar eind 2019. Het zou een fantastisch studieonderwerp zijn!
 
In dit Kenniscafé willen we van gedachten wisselen over hoe we het effect van beoefening van kunst op de kwaliteit van leven van de cliënt nader kunnen onderzoeken. Kunst geeft zin aan het leven en kan verbinding tot stand brengen. Bij deze een oproep aan collega’s (zorgprofessionals, paramedici en onderzoekers) die dit onderwerp een warm hart toe dragen om zich aan te melden voor het Kenniscafé en actief mee te denken. Uw mening en ideeën horen we graag.
 
Wij hopen u 9 november te ontmoeten.

Aanmelden:
Via https://forms.lumc.nl/lumc2/KenniscafePVF 

Voor meer informatie:
Monique Caljouw
Wetenschappelijk coördinator UNC-ZH
unc-zh@lumc.nl  
www.unc-zh.nl

Locatie:
De Bieslandhof
Beukenlaan 2
2612 VC Delft