Klaar voor start verbouwing Duinhof

Geplaatst op: 17 November 2021

In Duinhof en Strandgoed Ter Heijde is de afgelopen weken hard gewerkt ter voorbereiding van de verbouwing/renovatie. Aangezien het een grote interne renovatie betreft en we de zorg en ondersteuning van de bewoners van Duinhof, de bezoekers van Dagverzorging Plus en de (toekomstige) gasten en hun mantelzorgers van Strandgoed zo goed mogelijk te kunnen blijven bieden tijdens de verbouwing en renovatie, verblijven zij tijdens in deze periode elders.

Aandacht voor elkaar
Vele handen maken licht werk. Met elkaar hebben de collega’s en vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken waarbij het welzijn van onze cliënten voorop bleef staan. Daarnaast werden de bewoners van Duinhof de laatste weken extra in de watten gelegd. Zo werd er voor de bewoners en de familie van Duinhof nog een heerlijk diner georganiseerd voordat de bewoners (tijdelijk) naar een andere woonzorglocatie van Pieter van Foreest verhuisden. Tijdens een gezellige koffie ochtend werd dinsdag 9 november een bewoonster alvast verrast voor haar verjaardag toen Erica en Martien Meiland voor haar op bezoek kwamen. Dinsdagavond 9 november stonden de collega’s klaar om de omwonenden tijdens de inloop informatie avond te informeren over de verbouwing.

De bezoekers van Dagverzorging Plus zijn inmiddels door de collega’s en vrijwilligers van Ontmoetingscentrum Naaldwijk welkom geheten. Ook zijn de bewoners van Duinhof inmiddels verhuisd naar hun ander (tijdelijk) onderkomen. Op de tweede etage bij Strandgoed worden deze week nog de laatste dozen ingepakt, waarna we de gasten die komen voor respijtzorg vanaf 22 november a.s. tijdelijk in Delfshove, Vorrinkplein 99 in Delft zullen ontvangen.

Het vertrouwde vakantiegevoel voor de gasten en hun mantelzorgers
Voor de (toekomstige) gasten van Strandgoed wijzigt alleen de locatie. Samen met onze enthousiaste zorgmedewerkers en vrijwilligers blijven we de tijdelijke zorg & ondersteuning bieden met het vertrouwde vakantiegevoel en thuisgevoel van Strandgoed Logies & Respijt. Zo heeft de mantelzorger de tijd en ruimte om even op adempauze te kunnen komen, zodat zij de kracht en energie weer heeft en behoudt om voor hun dierbare te blijven zorgen.

Verbouwing Duinhof
Eind november starten de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf begin december zullen er sloopwerkzaamheden plaatsvinden. De planning is dat de totale verbouwing  in de zomer zal zijn afgerond.

Klaar voor de toekomst
Er verandert veel in de ouderenzorg. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en het moment waarop iemand niet meer zelfstandig kan wonen komt steeds later. Hierdoor krijgen woonzorgcentra, zoals Duinhof, steeds vaker te maken met bewoners die complexere zorg nodig hebben. Om de juiste zorg te kunnen blijven bieden zijn aanpassingen aan het gebouw onvermijdelijk. Na deze verbouwing is Duinhof geschikt voor 22 cliënten met een (verpleeghuis)zorgvraag.