Kunstkracht 55+ biedt leuke online activiteiten aan

Geplaatst op: 4 Mei 2020

Het beoefenen van kunst draagt bij aan een goed gevoel! Door actief met kunst bezig te zijn word je innerlijk gevoelsleven aangesproken en je verbeeldingskracht gestimuleerd. Dat geldt voor alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud. Hoe mooi is het dan dat elke senior in Westland die graag creatief is, zijn/haar talent wil ontdekken of gewoonweg eens iets anders wil proberen gebruik kan maken van Kunstkracht 55+. Dans, theater, tekenen, schilderen, boetseren, djembé, zang, fotografie en dichtkunst: al deze lessen worden verzorgd door professionele kunstdocenten in het project van Westland Cultuurweb.

Nu ook voor ouderen thúis
Kunstkracht 55+ bestaat inmiddels vier jaar en is een groot succes binnen de Westlandse verzorgings- en verpleeghuizen. Samen met Westland Cultuurweb, Careyn, Vitis en De Vereeniging zorgen we er nu voor dat ook steeds meer thuiswonende ouderen aan lessen mee kunnen gaan doen. De kunstdocenten proberen wel echt het onderste aan creativiteit bij de deelnemers naar boven te halen. Ze denken in mogelijkheden, zodat iedereen op zijn/haar eigen manier mee kan doen.

Gratis korte leuke lessen online
Door de maatregelen omtrent het coronavirus kunnen de activiteiten nu in de Westlandse locaties nu niet plaatsvinden. Vandaar dat de kunstdocenten korte lessen hebben gemaakt waaraan iedereen vanuit de huiskamer mee kan doen. De filmpjes zijn te vinden op het YouTube kanaal van Westland Cultuurweb en zijn voor iedereen beschikbaar. Er wordt gedanst, geschilderd, geboetseerd, er is zelfs kunstgeschiedenis. Elke dag verschijnen er nieuwe video’s in de afspeellijst ‘Kunstkracht 55+: actief meedoen aan kunst voor ouderen’.