Leuke initiatieven door DOK voor senioren

Geplaatst op: 15 Oktober 2021

Hoe leuk is het om iets nieuws te leren of te lezen en contact met de jongere doelgroep te hebben?

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan
Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan laat enthousiaste studenten interactieve colleges over interessante thema's geven aan senioren. Want iets nieuws leren houdt u jong! En dat dit in de warme omgeving van DOK in OPEN gebeurt maakt het alleen maar gezelliger. Door oud en jong samen te brengen, draagt het project Oud Geleerd Jong Gedaan bij aan het welzijn van senioren. Voor studenten is het een mooie kans om hun wetenschap te presenteren aan een leergierige doelgroep.

Collegereeks
In OPEN wordt een reeks colleges gegeven met het thema: 'Hoe houdt Nederland het droog', gegeven voor Yorick Broekema. Interessante colleges waar u van harte welkom bent. 
Heeft u interesse? U bent van harte welkom op één van de bovenstaande data in OPEN, Vesteplein 100 in Delft. Klik hier voor meer informatie.

Vliegende Bieb, de boekendienst aan huis
Veel mensen vinden het heerlijk om zich te verdiepen in een goed boek. Helaas is niet iedereen fysiek in staat om naar de bibliotheek te komen. Bent u of kent u iemand die daar niet (meer) toe in staat is? Meld u zich dan aan voor de Vliegende Bieb, de boekendienst aan huis van DOK. De vrijwilligers van de Vliegende Bieb bezorgen boeken en andere materialen bij u thuis. Deze worden aan de hand van uw smaak en wensen voor u uitgezocht. Daarna worden ze volgens afspraak thuisbezorgd. Nadat u zich heeft aangemeld, neemt één van de medewerkers contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Deze persoon brengt u in contact met een vaste vrijwilliger. De vrijwilliger brengt u eens per 4 tot 6 weken een nieuwe stapel materialen. Benieuwd hiernaar. Klik hier voor meer informatie.