Leuke kerstactiviteiten op de locaties

Geplaatst op: 22 December 2020

Dit jaar zijn de feestdagen anders dan anders. Daarom doen onze collega’s extra hun best om de decembermaand zo gezellig mogelijk te maken voor de bewoners en leuke kerstactiviteiten, geheel coronaproof,te organiseren.

Stefanna
De collega’s van Stefanna hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het realiseren van een Winter Wonderland in de tuin: een beleeftuin waar de zintuigen van de bewoners geprikkeld/gestimuleerd worden. Leuke activiteiten voor de bewoners om het gezellige, winterse gevoel mee te krijgen deze kerst!

De Terwebloem
In De Terwebloem is er een mooi kerstdorp gemaakt, met behulp van de collega’s, familieleden én de Intratuin, die hen ook een aantal leuke huisjes heeft geschonken. Het resultaat is erg mooi en gezellig geworden! 

Die Buytenweye
In Die Buytenweye komt er een orkest spelen op de binnenplaats, zodat de bewoners vanuit hun kamers of aanleunwoningen van de muziek kunnen genieten. Er zal ook een kerstfilm worden afgespeeld op de afdelingen en de bewoners gaan kerststukjes maken. Tijdens Oud & Nieuw komt er op de binnenplaats een vuurkorf te staan en een kraampje waar iemand oliebollen en appelflappen komt bakken. 

Lindenhof
Op 24 december zal een koor van de Hofkerk buiten mooie kerstliedjes zingen, zodat de bewoners geheel in kerstsfeer komen. Ook gaan de bewoners gezellig met elkaar (per afdeling/huiskamer) kerststukjes maken en kerstfilms kijken. Tijdens Oud & Nieuw zullen de bewoners oudejaarsspelletjes spelen op de huiskamers, uiteraard met oliebollen en appelflappen erbij. 

Vlietzicht
December staat in het teken van lekker eten: twee medewerkers van de HEMA hebben de collega’s en bewoners van Vlietzicht verrast met kerstsnoep en koekjes. Dat wordt genieten!

De Bieslandhof
Ook in deze locatie ontbreekt de kerstsfeer niet. Zo zijn er op de afdelingen kerststukjes gemaakt en kerstkaarten voor de familieleden. Oudejaarsdag zal ook geheel in het teken staan van gezelligheid en het samenzijn. 

De collega’s van de restauratieve voorzieningen zullen dit jaar ook heerlijke kerstdiners voorbereiden om er zo met elkaar, ondanks alles, fijne dagen van te maken.