Linking pins verbinden netwerk, onderzoek en de praktijk

Geplaatst op: 16 December 2019
Het UNC-ZH is een netwerk met het LUMC en ouderenzorginstellingen in Zuid-Holland met als doel de ouderenzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen te verbeteren. Pieter van Foreest maakt inmiddels 14 jaar onderdeel uit van dit netwerk. Een netwerk kan echter niet bestaan als het niet bekend is. Maar hoe zorg je ervoor dat de communicatie tussen het LUMC en de verschillende niveaus binnen en buiten het verpleeghuis, zo optimaal mogelijk verloopt? Het UNC-ZH startte in 2018 met de nieuwe functie van linking pin. 
 
Linking pins zijn medewerkers uit de lidorganisaties van het UNC-ZH die de verbinding leggen tussen het netwerk, het onderzoek en de praktijk. Wat speelt er in een organisatie op het gebied van onderzoek? Wat zijn interessante vragen om verder te onderzoeken? Dit zijn voorbeelden van vragen die de linking pins in de gaten houden.​

De linking pin voor Pieter van Foreest is Tessa Schneider. Zij is HBO-verpleegkundige binnen Pieter van Foreest en over de rol van linking pin zegt zij het volgende:
"Ik merk dat wetenschap vaak wordt gezien als iets voor intelligente en hoog opgeleide mensen. Ik ben van mening dat dit niet het geval is. Ook jij en ik kunnen gewoon wetenschappelijke vragen stellen, alleen weet niet iedereen hoe ze het moeten uitvoeren. Als je daarbij hulp nodig hebt, dan is dat prima. Ik denk dat iedereen wel een vraag heeft waarom d​oen we het zo of is het nog wel goed zoals we het doen? Die vraag heeft iedereen in grotere of kleinere mate, maar soms weten ze de weg niet die ze moeten bewandelen. Het is aan mij om daar verandering in te brengen."