Loop eens binnen bij het Ontmoetingscentrum

Geplaatst op: 25 September 2017

Steeds meer ouderen willen langer thuis blijven wonen. Het brengt echter wel uitdagingen met zich mee, voor de persoon met dementie maar ook voor de mantelzorger. Om te ondersteunen bij deze uitdagingen en om de mantelzorger te ontlasten heeft Pieter van Foreest meerdere ontmoetingscentra. De ontmoetingscentra zijn er voor mensen met een lichte tot matig ernstige vorm van dementie en hun mantelzorgers. Ouderen en mantelzorgers kunnen bij het ontmoetingscentrum aankloppen voor hulp, informatie, advies en contact met lotgenoten. Dagelijks kunnen bezoekers gebruik maken van een activiteitenprogramma. Vaste onderdelen hierin zijn geheugentraining, verwerkingsgroepen en bewegingsactiviteiten. De sfeer tijdens de activiteiten is ongedwongen, alles mag en niets moet.

Ook mantelzorgers zijn van harte welkom
Mantelzorg kan emotioneel en lichamelijk zwaar zijn. Daarom is het belangrijk dat niet alleen de cliënt, maar ook de mantelzorger ondersteund wordt. Het Ontmoetingscentrum snapt dit en is er ook voor de mantelzorgers. Met enige regelmaat organiseren zij dan ook informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen voor mantelzorgers, familieleden en andere betrokkenen. Kijk voor een overzicht van deze bijeenkomsten op www.pietervanforeest.nl.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de ontmoetingscentra of over de mogelijkheden? U kunt altijd vrijblijvend een van de centra binnenlopen. De koffie staat voor u klaar. U kunt ook contact opnemen met Pieter van Foreest door te bellen met 015 515 5000 of een mail te sturen naar contact@pietervanforeest.nl. Klik hier om meer informatie te vinden op onze website.