Mooie samenwerking met het Haga ziekenhuis

Geplaatst op: 7 Juli 2022

De veranderingen in de zorg gaan momenteel snel. Steeds meer behandelingen, die eigenlijk altijd in het ziekenhuis moesten plaatsvinden, worden thuis aangeboden. Dit geldt ook voor chemotherapie.  

Samenwerking op het gebied van oncologie in de thuissituatie
Hoe mooi is het om deze gespecialiseerde zorg ook vanuit ons specialistisch team te bieden. Vanuit een afstudeerdopdracht ontstond de wens om deze zorg te gaan realiseren om thuis te kunnen gaan bieden. Het specialistisch team zag het als een mooie aanvulling en een nieuwe uitdaging. Om de behandelingen op de juiste manier te bieden is expertise nodig in het specialistisch team. Inmiddels is er een verpleegkundige vanuit het specialistisch team gestart met de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige. Binnen onze organisatie was helaas de juiste expertise (nog) niet in huis om aan de praktijkuren te kunnen voldoen. Hiervoor werd gezocht naar een samenwerkingspartner binnen de regio zodat de opleiding op een juiste manier kon worden afgesloten.  

Haga ziekenhuis
Er zijn vele gesprekken gevoerd met verschillende organisaties maar helaas allemaal zonder het gewenste resultaat. Er stond nog één gesprek op de planning met het HagaZiekenhuis en dit bleek de juiste keuze te zijn! Na het eerste gesprek waren beide partijen positief en na nog een aantal gesprekken gevoerd te hebben is alles in werking gezet om de stageperiode te kunnen laten starten. Vanuit het HagaZiekenhuis kwam de wens om de leerlingen die de opleiding tot oncologieverpleegkundige volgen een tweedaagse stage te laten lopen binnen het specialistisch team om zo te ervaren hoe de zorg  “verder” gaat na een ziekenhuisopname. Tevens was de wens er om meer te kunnen zien van het geven van palliatieve zorg in de thuissituatie.  

Afgestudeerd
In augustus is de verpleegkundige klaar met haar studie en mag zich dan officieel oncologieverpleegkundige noemen. Vanaf september wordt de oncologie verder uitgebreid binnen het specialistisch team. Iets waar we supertrots op zijn! 

We willen het HagaZiekenhuis bedanken voor deze mooie samenwerking en hopen dat we veel van elkaar mogen leren!