Mooie vondst in De Lee zorgt voor een bijzondere ontmoeting

Geplaatst op: 13 Augustus 2020

Donderdagochtend 13 augustus zijn twee meisjes een 65+ pas terug komen brengen naar een bewoner van De Hooge Tuinen. De twee meisjes hadden de reeds lang verlopen 65+ pas gevonden tijdens het zwemmen in De Lee in De Lier. De ouders van de meisjes zijn direct op onderzoek uitgegaan, omdat zij de pas graag terug wilden geven. Al snel kwamen zij er via Facebook achter aan wie de pas toebehoorde en dat zij in De Hooge Tuinen woonde. Er is direct contact gezocht en een bijzondere ontmoeting heeft plaatsgevonden.

Overhandiging
In het Atrium overhandigden de dames, de bewoner een enveloppe met daarin een mooi versierd A4 met hun verhaal en daarin de pas. De bewoner was heel erg verbaasd dat de pas na jaren boven was komen drijven. Ze wilde graag het verhaal achter de verloren pas in De Lee delen:

“Jaren geleden ben ik met mijn scootmobiel De Lee in gereden. Het was winter en ik had een dikke winterjas met bont erin aan. Ik had net boodschappen gedaan en alles lag in het water. Zelf kon ik nog naar de kant zwemmen waar inmiddels ambulance, brandweer en politie stonden die me op de kant hebben geholpen. Ze hebben nog gedoken voor mijn spullen en boodschappen. Alles is naar boven gekomen behalve mijn tas met diverse papieren, mijn portemonnee en mijn 65+ pas. Wat een wonder dat die nu ineens boven is komen drijven!”

Bijzonder moment
De meisjes waren onder de indruk van het verhaal van de bewoner en hebben er nog gezellig over nagepraat. Vervolgens kregen de meisjes een lekker ijsje en een centje om iets leuks van te kopen. Hiermee kwam dit bijzondere bezoek ten einde, maar dit verhaal zal door de bewoner en de meisjes nog vaak verteld gaan worden!