Veel belangstelling bij voorstelling Bovenkamer

Geplaatst op: 2 Oktober 2015

Soms denk je dat het nog wel goed zit in je bovenkamer en je alle touwtjes in handen hebt. Zo ook de dirigent in de voorstelling “Bovenkamer”. Tijdens de voorstelling blijkt dat hij de zaak helemaal niet meer zo goed in handen heeft. Als publiek lijkt het alsof je in zijn hoofd zit en ervaar je dat alles ineens heel vreemd wordt en blijkt dat mensen waar hij nog op vertrouwde er helemaal niet meer zijn. Je kruipt in zijn bovenkamer, en dat is ook voor ons als publiek wel verwarrend. En soms even om te glimlachen.

Thomas Borggrefe, die de dirigent speelde, laat het publiek voelen hoe het is als je bovenkamer in de war is. Een heel goede prestatie om duidelijk te maken hoe het is om te leven met dementie. Na de voorstelling ging Thomas Borggrefe in op vragen over dementie. Hij gaf goede raad over dingen die je nog kunt doen om het iemand met dementie naar de zin te maken. Vele belangstellenden hebben de gratis voorstelling bijgewoond op één van de drie locaties in het Westland. Een voorstelling die zeker het bezoeken waard was.

De voorstelling werd georganiseerd door Vitis welzijn, Careyn, Pieter van Foreest en Alzheimer Nederland in het kader van Wereld Alzheimerdag. Financieel mogelijk gemaakt door onder andere  Kringloop Wateringen en Kwintsheul, Rotary Westland en Wateringen, Stichting Loswal De Bonnen, PKN Wateringen, Naaldwijk en ’s Gravenzande en Stichting Vrienden Wateringen/Kwintsheul.