Nationale Voorleeslunch in Pijnacker-Nootdorp

Geplaatst op: 4 September 2020

Op vrijdag 2 oktober, Nationale Ouderendag, organiseert de landelijke leescoalitie al enkele jaren de Nationale Voorleeslunch. Dit jaar doen diverse organisaties in Pijnacker-Nootdorp mee en organiseren een voorleeslunch voor ouderen. In Veenhage en Weidevogelhof kunnen bewoners tijdens een lunch luisteren naar een speciaal door Kees van Kooten, bekend van de tv-programma’s van Koot en Bie, geschreven verhaal. Bij diverse andere locaties zijn ouderen van harte welkom om te komen luisteren naar het verhaal. Bekende inwoners van de gemeente lezen het verhaal voor. Op het programma staat ook een muzikaal intermezzo. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is nodig.

Voorlezen voor ouderen is een prettige en verbindende activiteit. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. De voorleeslunch is een mooie gelegenheid voor ouderen om weer eens uit te gaan. Zeker in deze coronatijd is dit belangrijk!

Locaties
Het voorlezen vindt op 2 oktober a.s. plaats op meerdere locaties, zoals in CulturA&Zo in Nootdorp, in Pijnacker bij Buurt&Zo en de welzijnscentra van SWOP in Keijzershof en de Kiezel. Ook in Veenhage en Weidevogelhof worden interne voorleeslunches voor bewoners georganiseerd. De RIVM-maatregelen rondom het coronavirus worden bij alle lunches gevolgd. Wie de verhalen komen voorlezen is nog een verrassing.

Programma
Het programma voor alle locaties is:
11:30 uur          Inloop
12:00 uur          Welkomstwoord
12:15 uur          Een bekende inwoner leest het verhaal van Kees van Kooten voor.
12:45 uur          U kunt genieten van een goed verzorgde lunch.
13:30 uur          Een muzikaal intermezzo, verzorgd door muzikale talenten uit onze gemeente.

Deelname aan dit programma is gratis voor ouderen.

Ook op TV
Van Kooten leest het verhaal op vrijdag 2 oktober om 12.00 uur zelf voor bij Omroep MAX op NPO1. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk ouderen worden voorgelezen, ook als ze hun huis moeilijk uit kunnen.

Aanmelden
Bent u een oudere en wilt u graag deelnemen aan de voorleeslunches in Pijnacker-Nootdorp? Geeft u zich dan voor 15 september a.s. telefonisch op via telefoonnummer 015 – 3 699 699 of via het emailadres pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. Vermeld met hoeveel personen uit één huishouden u aanwezig wilt zijn en welke locatie uw voorkeur heeft. Wilt u liever, dat iemand het verhaal bij u thuis komt voorlezen, dan kunt u dit apart aangeven.

Wil je meehelpen?
Wil je als vrijwilliger meehelpen bij de voorleeslunches op de verschillende locaties of thuis bij een oudere gaan voorlezen?  Geef je dan spoedig op via telefoonnummer 015 – 3 699 699 of via het emailadres pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. Wij kunnen jouw hulp heel goed gebruiken. Ook sponsoren nodigen wij graag uit een bijdrage te leveren aan de organisatie van de voorleeslunches.

Muzikaal talent?
Speel je piano, gitaar, fluit, orgel of een ander instrument en vind je het leuk het muzikaal intermezzo tijdens een voorleeslunch te verzorgen? Of wil je als muziekschool een mini-optreden verzorgen? Laat het ons weten en grijp deze kans voor jouw persoonlijk mini-concert. Bel 015 – 3 699 699 of mail pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl.

Organisatie
De voorleeslunch wordt in Pijnacker-Nootdorp georganiseerd door Pieter van Foreest, SWOP, ouderenorganisaties KBO & PCOB en Bibliotheek Oostland.