Boven Verwachting Prijs aan twee winnaars uitgereikt

Geplaatst op: 8 Januari 2019

Maandag 7 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Pieter van Foreest plaats in De Kiem, ’s-Gravenzande. Diny de Bresser, voorzitter Raad van Bestuur, hield een mooie toespraak. Ze blikte terug op 2018 en sprak over de doelen van 2019.

Boven Verwachting Prijs
Tijdens de nieuwjaarsreceptie vond ook de uitreiking van de Boven Verwachting Prijs plaats. De genomineerden waren ‘Een week in de Kreek/Sonnevanck’, ‘De reis van de Bieslandhof’, en ‘Yoga vanuit uw stoel voor een zinvol gevoel’. Het was een spannende middag voor alle genomineerden. Zij moesten allemaal een pitch geven voor de aanwezigen. Iedere pitch werd op een andere originele en leuke manier gegeven. Daarna moest de jury dan toch een besluit nemen. En hierin is een besluit genomen wat nog nooit is gebeurd in de geschiedenis van de Boven Verwachting Prijs. Er is namelijk niet 1 winnaar gekozen maar 2 winnaars. Dit zijn ‘Een week in de Kreek/Sonnevanck’ en ‘De reis van de Bieslandhof’. Dit zijn twee prachtige projecten die ieder een cheque van €5.000 krijgen om het te realiseren. Bedankt KB Fonds om dit mogelijk te maken.  

Bij het project ‘Een week in de Kreek/Sonnevanck’ leren medewerkers tijdens een training geluksmomentjes uit hun dagelijks werk te fotograferen waar ze met trots naar kijken. Via het weekbord vinden de mooiste foto’s hun weg naar bewoners en familie.

‘De Reis van de Bieslandhof’ is een schilderdoek van 40 meter gevestigd op twee rollen. Hierop zijn vele verhalen geschilderd. Om dit bijzondere project te kunnen bewaren en te delen maken ze een reisverslag in boekvorm. Deze reis willen ze delen met een feest.

Helaas kon niet ieder project winnen, het project ‘Yoga vanuit uw stoel voor een zinvol gevoel’ was namelijk ook een mooi project. Hierin zullen de bewoners bewegen vanuit een stoel. Door het beoefenen van Yoga krijg je veel positieve energie. Hopelijk kan ook dit project in de toekomst gerealiseerd worden.

Inspiratiemarkt
Na de uitreiking van de Boven Verwachting Prijs was er nog een inspiratiemarkt. Verschillende teams hadden een tafel waar de aanwezigen langs konden gaan voor meer informatie. Hierin was een grote diversiteit aan onderwerpen. Deze inspiratiemarkt stond in het teken van delen, verbinden en van elkaar leren.

Het was een geslaagde middag. Mooi om met elkaar 2018 af te sluiten en vooruit te blikken op het nieuwe jaar.