Oma’s Soep schenkt soep aan bewoners van Delfshove

Geplaatst op: 27 November 2020

Oma’s Soep, een bedrijfje dat soep maakt met als doel eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, heeft bij locatie Delfshove heerlijke soep langsgebracht voor de bewoners. Zij wilde de bewoners een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Een heel mooi gebaar dat de bewoners van Delfshove heel erg konden waarderen.  

Oma’s Soep
Oma’s Soep is in 2017 opgericht door jeugdvrienden Max Kranendijk en Robert Croese. Oma’s Soep organiseert, met behulp van vrijwilligers, kookdagen in buurthuizen in verschillende steden in Nederland, met als doel eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Samen met de ouderen worden tijdens deze kookdagen verschillende soorten soepen gemaakt en gegeten. Op deze manier ontmoeten ouderen leeftijdsgenoten, maar ook jongeren. Er worden verhalen gedeeld door jong en oud en er ontstaan mooie connecties, waardoor mensen zich minder eenzaam hoeven te voelen.

Geen kookdagen door corona
Helaas kunnen door het coronavirus de kookdagen momenteel niet doorgaan, maar desondanks blijft Oma’s Soep doorgaan met het maken van soep. Daarbij brengen ze ook soep langs bij ouderen die dit in deze tijd goed kunnen gebruiken, zo ook in Delfshove. De bewoners hebben van de soep genoten en wij willen Oma’s Soep namens de bewoners van Delfshove hartelijk bedanken!