Online training omgaan met dementie door en voor mantelzorgers

Geplaatst op: 17 Juni 2020

Communiceren met iemand die dementie heeft is niet altijd makkelijk. Je kent elkaar door en door maar elkaar begrijpen is niet meer vanzelfsprekend. Jelle Hylarides ervaarde dit bij zijn moeder die lijdt aan Alzheimer. Een simpel praatje maken was niet zo simpel meer. Met vallen en opstaan heeft hij geleerd het contact met zijn moeder weer te verbeteren. Hij ontdekte hoe belangrijk het was om mee te gaan in de belevingswereld van zijn moeder. Zodra hij dit deed kreeg hij weer fijne gesprekken met haar. Om andere mantelzorgers te helpen en zijn ervaring te delen heeft hij met behulp van een subsidie een online training gemaakt speciaal voor mantelzorgers.

Care-Riing training
Met de Care-Riing training leert een mantelzorger of familielid stap voor stap meer over het omgaan met dementie. De training helpt bij het beter begrijpen van dementie en leert goede gesprekstechnieken aan. Met deze kennis kunnen mantelzorgers, familie en bekenden een goed en ontspannen gesprek voeren met iemand met dementie.
 
De training is eenvoudig te volgen via deze link. De training wordt door de subsidie kosteloos aangeboden. Bij het aanmelden wordt er wel gevraagd naar een inlogcode, voor Pieter van Foreest is de inlogcode ‘Pieter’.
 
Care-Riing training: https://care-riing.com/training
Inlogcode: Pieter
Let op. De inlogcode is drie weken te gebruiken.
Heeft u vragen of hulp nodig bij de training? Stuur dan een e-mail naar training@care-riing.com
 
Tips voor handvaten ondersteuning bij bezoek na la​nge(re) tijd
Door de coronacrisis hebben dierbaren elkaar lange tijd niet gezien. Ook dan is het spannend hoe een eerste contact weer zal zijn. Word ik als mantelzorger nog wel herkend? Onze collega’s van maatschappelijk werk hebben enkele handzame tips samengesteld die u wellicht wat handvatten geven die kunnen helpen om het vertrouwde gevoel weer terug te krijgen. Benieuwd hiernaar? Klik hier​