Ons Delft, maak de stad!

Geplaatst op: 19 April 2019

Hoe wilt u dat Delft er in 2040 uitziet? Hoe kan de stad zich de komende jaren ontwikkelen als het gaat om woon- en werkruimte, het groen in de stad, hoe we met onze energievoorziening omgaan, of de manier waarop we met elkaar samenleven? Delft is zich volop aan het voorbereiden op de toekomst. En dat doen we met elkaar. Op zaterdag 18 mei organiseert de gemeente daarom met partijen uit de stad 'Ons Delft, maak de stad!'

Bouwen aan de toekomst

Op deze dag bent u van harte uitgenodigd om mee te denken en mee te bouwen aan de stad van de toekomst. Laat u tijdens allerlei activiteiten verspreid door de stad informeren, inspireren en ga in gesprek met stadgenoten en Delftse organisaties.

Abtswoude Bloeit!

Tijdens Ons Delft, maak de stad! kunt u bij Abtswoude Bloeit gratis pannenkoeken eten. Verder is er een kleine tentoonstelling ingericht en kunt u genieten van livemuziek.

Datum: Zaterdag 18 mei 2019
Tijd: 11.00 - 14.00 uur
Locatie: Abtswoude Bloeit! - Aart van der Leeuwlaan 332

Abtswoude Bloeit! is een voormalig verzorgingshuis waar studenten, ouderen en cliënten van Perspektief samen wonen onder één dak. Op de locatie wonen 11 (internationale) studenten, 43 ouderen en 34 cliënten van Perspektief. Abtswoude Bloeit! is een plaats waar de buurt samenkomt in de Woonkamer van de Wijk, bewoners elkaar ondersteunen en er de hele dag levendigheid is.

Delfshove

Tijdens Ons Delft, maak de stad! organiseert Pieter van Foreest samen met andere organisaties een beurs voor de actieve senior. Delfshove staat dan geheel in het teken van zo lang mogelijk actief en gezond blijven. U kunt hier:

  • diverse informatiestands bezoeken
  • meedoen aan een workshop van Alzheimer DWO over dementie
  • de wereld van dementie ervaren door middel van een Virtual Realitybril
  • de nieuwe tentoonstelling in De Ruimte van Ipse de Bruggen bekijken

En er zijn nog veel meer activiteiten!

Nieuwe buurttuin
Op 18 mei wordt ook de nieuwe buurttuin van Delfshove officieel geopend. Een plek die ouderen opnieuw verbindt met de natuur en een ontmoetingsplek voor de wijk. Een plek waar u samenkomt en waar u geniet van het groen, de zon en een lekker kopje koffie.

Opening
U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening, rond 11:00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de naam van deze mooie buurttuin feestelijk onthuld.

Datum: Zaterdag 18 mei 2019
Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Opening buurttuin: 11.00 uur
Locatie: Delfshove, Vorrinkplein 99