Op pad met De Mus in Midden-Delfland

Geplaatst op: 11 Januari 2018

Inwoners van Midden-Delfland die niet zelfstandig ergens heen kunnen hebben sinds kort de mogelijkheid om gebruik te maken van vervoersmiddel ‘De Mus’ (Midden-Delflandse Uitgaan Shuttle). De Mus staat bij Akkerleven en kan gereserveerd worden voor korte ritjes. 

Actief blijven
De Mus is een vervoermiddel voor inwoners van Den Hoorn en Schipluiden die iets willen ondernemen, maar moeite hebben om daar zelfstandig te komen. Zo kunt u onder andere naar activiteiten gaan in Akkerleven, boodschap­pen doen of op bezoek gaan bij familie, vrienden en kennissen. Op deze manier kunt u actief blijven, ook als u ergens niet zelfstandig kunt komen. Er kun­nen in totaal drie personen meerijden. De Mus is ontstaan uit een samenwerking tussen Pieter van Foreest, de gemeente Midden-Delfland, DOEL, en Stichting Welzijn Midden-Delf­land.

Hoe het werkt
U boekt een rit op maandag t/m vrijdag tussen 9:00u en 17:00u via het telefoonnummer 06 20 77 83 70 of via mailadres De­Mus@ggz-delfland.nl. Een rit kan op zijn vroegst een week van te voren besteld worden en uiterlijk 2 uur van te voren. Het kan voor komen dat u een rit wilt boeken op een tijdstip dat De Mus al be­zet is. U kunt dan samen met de telefonist zoeken naar een oplossing. U heeft per rit een kaartje nodig. Een kaartje voor een enkele rit kost € 1,50. Tot maart 2018 zijn de kaartjes gra­tis.

De kaartjes zijn af te halen op de volgende locaties:

Receptie van Akkerleven
Veldvreugd 15, Schipluiden
maandag t/m vrijdag, tussen 9:15u en 15:30u

Was & Koffie van De Kickerthoek
Prins Willem Alexanderhof 1, Den Hoorn
maandag t/m donderdag, tussen 9:00u en 15:30u

KCC van het gemeentehuis
Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden
maandag t/m vrijdag, tussen 9:00u en 17:00u