Oud-collega Petra Koers verrast met een Koninklijke onderscheiding

Geplaatst op: 26 April 2021

Petra Koers heeft zich sinds haar 17e levensjaar ingezet voor de zorg en in het bijzonder de ouderenzorg in het Westland. Zij zette zich tomeloos in, zowel buiten als in haar betaalde functies binnen de zorg. Deze inzet wordt nu gewaardeerd met een Koninklijke onderscheiding, die Petra heeft ontvangen voor haar inzet en doorzettingsvermogen de afgelopen jaren.

Zorgen voor mensen met dementie
Petra heeft zich altijd ingezet voor mensen met dementie en hun naasten. Speciaal voor deze doelgroep heeft zij de eerste dagbehandeling in het Westland geopend, zodat mensen met een vorm van dementie zolang mogelijk thuis konden blijven wonen met ondersteuning. Daarnaast heeft zij ook het Alzheimer Café naar het Westland gehaald en heeft zij dit samen met een aantal collega’s vormgegeven. Petra keek naar de behoeften in de omgeving en deed er alles aan om aan deze behoefte te voldoen.

De Hooge Tuinen
De Naaldhorst is overgegaan in De Hooge Tuinen en ook hier had Petra een vooraanstaande rol in. Petra heeft zich ingezet om een transitie te maken van traditionele verpleeghuiszorg naar een kleinschalige en persoonsgerichte woonvorm, die nu kenmerkend is voor De Hooge Tuinen.

Vrijwilligerswerk
Naast de diverse functies die Petra bij verschillende zorgorganisaties bekleed heeft, zette zij zich ook in haar vrije tijd belangeloos in voor mensen met dementie en hun naasten. Zij heeft bijvoorbeeld een lotgenotengroep voor kinderen en partners van mensen met dementie gestart en deed al het werk voor het Alzheimer Café op vrijwillige basis.

Koninklijke onderscheiding
Petra was sinds 1987 werkzaam bij Pieter van Foreest. In de laatste jaren van haar loopbaan was Petra werkzaam als teammanager in De Hooge Tuinen. Zij zocht altijd naar manieren om te vernieuwen en te innoveren om de beste zorg voor cliënten te realiseren. Doordat zij zich altijd ingezet heeft voor de cliënten en mensen met dementie vonden oud-collega’s dat zij een Koninklijke onderscheiding verdiende. We zijn dan ook verheugd om te kunnen melden dat zij de welverdiende onderscheiding inmiddels in ontvangst heeft mogen nemen!