Inbrekers doen zich voor als ziekenhuismedewerker om te testen op Corona

Geplaatst op: 27 Februari 2020

Ouderenorganisatie ANBO waarschuwt voor een nieuwe vorm van babbeltrucs. Bij deze nieuwe vorm bellen oplichters bij ouderen aan en proberen bij hen binnen te komen door zich voor te doen als ziekenhuismedewerker die onderzoek doet naar het coronavirus.

“Het is ongelofelijk, maar het gebeurt”, zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “Helaas wordt één op de vijf senioren lastig gevallen met babbeltrucs. Criminelen komen steeds met andere manieren. Zo waren het een paar maanden geleden nep-verpleegkundigen die kwamen om zogenaamd bloed af te nemen, de afgelopen maand zogenaamde Belastingdienstmedewerkers. Nu doen ze hetzelfde, maar met Corona. We waarschuwen iedereen om alert te zijn en niemand binnen te laten.”

Nooit zorgmedewerker onaangekondigd aan de deur voor onderzoek

De kans dat het coronavirus in Nederland opduikt, is reëel. Daarom worden er in Nederland goede voorbereidingen getroffen voor een eventuele uitbraak. Hierbij werken artsen, laboratoria en GGD samen. ANBO benadrukt dat er nooit een zorgmedewerker onaangekondigd aan de deur komt voor een onderzoek. Pas op met wie u binnenlaat. Vertrouwt u het niet? Vraag de persoon voor de deur om een legitimatiebewijs en bel uw huisarts of zorgorganisatie.

 

Bron: https://wnl.tv/2020/02/26/inbrekers-doen-zich-voor-als-dokter-om-te-testen-op-corona/?fbclid=IwAR10jb_aqGyfoUKbj-uvn6xobFrfnSU3ELf6F5If5N-g-oBcjEY-2eQ-qvg