Pieter van Foreest aanwezig bij programma Nieuw Delft presenteert op 21 september

Geplaatst op: 9 September 2019

Op zaterdag 21 september opent de gemeente Delft haar deuren weer voor jong en oud voor alweer de vierde editie van Nieuw Delft Presenteert. Op deze open dag kunt u zowel binnen als buiten nader kennisnemen van de recente ontwikkelingen in Nieuw Delft. U bent tussen 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in de publieksruimte van het stadskantoor (Stationsplein 1, Delft).

Het is bijna een jaar na de vorige Nieuw Delft Presenteert. De projectorganisatie Nieuw Delft (gemeente Delft) is trots op de grote, zichtbare stappen die de afgelopen maanden in het projectgebied zijn gemaakt. Rondom het station -noordelijk deel van Nieuw Delft- zijn de vele bouwkranen niet te missen en wordt er driftig gebouwd aan bijvoorbeeld Antoni, The Student Hotel en VOLT. De Coendersbuurt is nagenoeg afgerond. Maar er zijn ook stappen gezet op de zuidelijke velden; het gebied tussen de Ireneboulevard en X-Ray/Gamma Leeuwenstein. Deze velden krijgen steeds meer een gezicht door ontwikkelingen als het Porseleinen Hof, The Family Delft en PoortMeesters.
 
Programma
Nieuw Delft wordt een bijzonder gebied met brede boulevards, een stadspark, afwisselende architectuur en een gracht. Op zaterdag 21 september opent wethouder Martina Huijsmans de middag en kunt u daarna bij diverse aanwezigen meer te weten komen over de eerste ideeën of concrete plannen voor de velden die in ontwikkeling zijn. Tegelijkertijd worden er presentaties gehouden -centraal thema ‘innovaties in Nieuw Delft’- over mobiliteit(soplossingen) door wethouder Martina Huijsmans en geeft Marjolein Pijpers (TU Delft) een presentatie over hoe Nieuw Delft inspeelt op klimaatsveranderingen in het Van Leeuwenhoekpark. Er is aandacht voor de verschillende innovatieve woonvormen in Nieuw Delft. Tot slot worden er exclusieve rondleidingen verzorgd door het projectgebied Nieuw Delft als geheel, rondom het thema zelfbouw naar onder meer de Coendersbuurt en naar de bouwplaats van Antoni.
 
Pieter van Foreest wil woonzorglocatie starten in Nieuw Delft
Eerder dit jaar is er door Pieter van Foreest en Gemeente Delft een reserveringsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van een woonzorglocatie van Pieter van Foreest in het zuidelijke deel van het nieuwe stadgebied Nieuw Delft. In de afgelopen maanden is er samen met het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) onderzocht of de realisatie van de gewenste woonzorglocatie binnen de voor Veld 6 geldende kaders kan worden gerealiseerd. De haalbaarheidsstudie is inmiddels afgerond en heeft positief uitgepakt. Dat betekent dat we nu verder kunnen gaan met de verdere planvorming.
 
Nieuw Delft
Delft bouwt in het spoorzonegebied aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. Een nieuw stadsgebied naast de historische binnenstad en het prachtige nieuwe station Delft. Een (internationale) ontmoetingsplek waar ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen. Met slimme ontwerpen en innovaties biedt Nieuw Delft verschillende groepen mensen – van ouderen met een zorgvraag tot werkende jongeren – de kans om te wonen en te leven naar moderne maatstaven.

 
Meer weten over het programma, exacte tijden van de presentaties en rondleidingen, raadpleeg https://www.nieuwdelft.nl.