Pieter van Foreest kijkt continu vooruit

Geplaatst op: 3 November 2021

Bij Pieter van Foreest staat het welzijn van onze cliënten centraal. Daar zetten we ons iedere dag met veel plezier en enthousiasme voor in. Dat doen we nu en willen we ook in de toekomst kunnen blijven doen. Bij de mensen thuis en in onze locaties.

De zorgvraag verandert. Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen en het moment dat men eventueel naar een woonzorgcentrum verhuist is veelal als er een complexere zorgvraag aan de orde is (verpleeghuiszorg). Om nu en in de toekomst de juiste zorg te kunnen bieden, kijken we continu vooruit en maken we locaties geschikt voor deze veranderende zorgvraag. Veel locaties hebben al een kleinere of grotere verbouwing ondergaan. We kunnen niet alles tegelijk, maar zijn continu bezig.   

Verbouw van woonzorglocaties
Zo wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing in Sonnevanck te 's-Gravenzande waarbij een extra woongroep voor acht cliënten wordt gerealiseerd met daarbij een gezamenlijke huiskamer. In locatie De Bieslandhof in Delft worden enkele afdelingen gerenoveerd, waarbij de domotica eveneens een update krijgt. Het resultaat in beide locaties mag er zijn. Ook Duinhof in Ter Heijde, van oudsher een verzorgingshuis, wordt binnenkort gestart met een verbouwing, zodat deze locatie ook geschikt is voor cliënten met een complexe (verpleeghuis)zorgvraag en Pieter van Foreest de gewenste zorg kan bieden. Duinhof wordt uitgebreid met twee extra plaatsen en is na deze verbouwing geschikt voor 22 cliënten met een (verpleeghuis) zorgvraag. Tegelijkertijd vinden in Strandgoed Ter Heijde, gevestigd op de tweede etage van Duinhof, renovatiewerkzaamheden plaats. Tijdens de werkzaamheden in Duinhof en Strandgoed Ter Heijde wordt er voor de bewoners van Duinhof, de gasten van Strandgoed Ter Heijde en bezoekers van de dagverzorging plus een tijdelijk onderkomen geregeld. Dit in verband met de aard van de verbouwing. 

Strandgoed Ter Heijde verhuist tijdelijk naar Delft
Tijdens de werkzaamheden verhuist Strandgoed Ter Heijde tijdelijk naar locatie Delfshove in Delft. Zo kan het vakantiegevoel en de zorg en ondersteuning voor de (toekomstige) gasten van Strandgoed Ter Heijde en hun mantelzorgers geboden blijven worden. Samen met de enthousiaste zorgmedewerkers en vrijwilligers kunnen we de zorg tijdelijk van de mantelzorger over blijven nemen met het vertrouwde vakantiegevoel, zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Meer informatie?
Kijk op www.strandgoedterheijde.nl. Wilt u eens een kijkje komen nemen in de tijdelijke locatie van Strandgoed Logies & Respijt en de sfeer proeven? Laat het ons weten. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 015 – 515 5000/06 – 5391 0101 (bereikbaar tijdens kantooruren) of mail naar strandgoed@pietervanforeest.nl. U bent van harte welkom.