Pieter van Foreest opent innovatie lab

Geplaatst op: 2 November 2020

Op maandag 2 november opende Pieter van Foreest Pieters Innovatie Lab, een ruimte waar iedereen die een innovatieve oplossing biedt of zoekt, als de situatie het weer toelaat, terecht kan. Door de huidige omstandigheden kon het innovatie lab niet worden geopend met een feestelijke opening ter plaatse zoals we dat normaal gesproken zouden doen. Om deze reden heeft Pieter van Foreest gezocht naar een innovatieve manier om de opening toch door te laten gaan. Nieuwsgierig hoe dat eruit zag? Bekijk het filmpje hieronder

Pieters Innovatie Lab
Pieters Innovatie Lab is een ruimte in locatie Delfshove. Een oude keuken van de locatie is omgebouwd tot een inspiratieruimte waar mensen, als het straks weer kan, samenkomen om elkaar te helpen, dingen uit te testen en nieuwe ideeën tot ontwikkeling te laten komen. Samen met collega’s, studenten, cliënten, mantelzorgers, ontwikkelaars en techneuten wil Pieter van Foreest nieuwe toepassingen gaan én blijven ontdekken om de kwaliteit van leven van de cliënten zoveel mogelijk te verbeteren. Zo is er in Pieters Innovatie Lab bijvoorbeeld ruimte om een Mock Up te plaatsen om testen te kunnen doen voor ruimtes in nieuwbouw, zoals de badkamer van het nieuwe woonzorgcentrum Spoorzone.

Innovatie
Innovatie staat hoog in het vaandel bij Pieter van Foreest. Innoveren doen we in de organisatie binnen vier lijnen: bouw, ICT, duurzaamheid en zorg voor vrijheid. Om dit te realiseren werken we samen met diverse partners in de regio waaronder de Haagse Hogeschool, TU Delft en ROC Mondriaan. Ook cliënten worden vanaf het begin bij dit proces betrokken omdat zij uiteindelijk de eindgebruikers zijn en het voor hen van meerwaarde moet zijn.