Pluktuin in Akkerleven geopend!

Geplaatst op: 22 Maart 2019

Donderdag 21 maart heeft bewoonster mevrouw De Jong-Martens de pluktuin in Akkerleven officieel geopend. Waar voorheen alleen een strook gras te zien was is nu een prachtige Pluktuin te vinden. Een tuin waar bewoners en familie zich even kunnen terugtrekken in een natuurlijke en groene omgeving. De pluktuin is tot stand gekomen door de samenwerking van stichtingen, fondsen, acties en het harde werk van vrijwilligers en medewerkers.

Vitale tuin
Binnen de gezondheidszorg is er steeds meer aandacht voor groen. Een groene en natuurlijke omgeving heeft positieve effecten op de gezondheid. Zo verlaagt het stress, zorgt het voor een betere nachtrust, en voorkomt het sombere gevoelens en eenzaamheid. Daarnaast is de pluktuin een ideale plek om even uit een zorgomgeving te stappen. Kortom, tal van redenen om een vitale tuin te creëren.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het onderdeel van de Vitale tuin, de Pluktuin. Een plek waar heel Akkerleven en omgeving zich voor heeft ingezet. En met succes. De tuin is werkelijk prachtig geworden en prikkelt de zintuigen. Het is een echte beleeftuin waar men bloemen mag plukken, kruiden kan knippen voor de maaltijd, en een appeltje voor de dorst kan pakken. Een tuin waar een ieder kan genieten!

Realisatie
De Pluktuin is mogelijk gemaakt door de inzet van velen, zonder hen had deze tuin geen werkelijkheid geworden. In het bijzonder een dank aan Hoveniersbedrijf Schilperoort voor het ontwerp én de uitwerking er van. Daarnaast een dankwoord aan Fonds Loswal de Bonnen en het Klein Bretelerfonds voor de financiële steun.