Podcast over de rol van geluid in de zorgsector

Geplaatst op: 22 Juli 2020

Wat is de rol van geluid in de zorgsector? Daarover spreken Dick Rijken (directeur STEIM), Ad Blom (Programmamanager innovatie bij Pieter van Foreest), Simon van der Linden (gamedesign Monobanda) en Erwin de Vlugt (Lector Technologie voor Gezondheid aan De Haagse Hogeschool) in een podcast serie. Hoe kan kwaliteit van leven verbeterd worden aan de hand van geluid? Dat is de centrale vraag tijdens deze ‘Careful Conversations’.

De vier heren komen uit verschillende werelden. In de podcast-reeks ‘Careful Conversations’ wordt duidelijk dat, om de kwaliteit van leven binnen de zorg te kunnen verbeteren, de verschillende sectoren elkaar beter moeten leren begrijpen, en begrijpen waar elke sector over gaat. Wat zijn hun waarden? Hoe ga je om met waarden? Welke soorten betekenis staan centraal? Om geluidstechnologie een succesvolle rol te laten spelen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven moeten Maker en Gebruiker met de ogen van de ander leren kijken en de eigen kennis inzetten voor duurzame innovaties.

De podcast bestaat uit drie afleveringen en zijn te beluisteren via deze link: https://steim.org/podcast-careful-conversations/

Podcast

Een podcast is een soort radioprogramma op het internet. Het is een geluidsbestand wat op elk gewenst moment beluisterd kan worden. Podcasts kunnen over van alles gaan: nieuws, sport, film of andere onderwerpen die jou mogelijk kunnen interesseren. Er is voor ieder wat wils. En het is gratis. Podcasts zijn te luisteren via smartsphone, laptop, computer of tablet.