Samen Actief Beurs 18 mei

Geplaatst op: 19 April 2019

Pieter van Foreest organiseert op zaterdag 18 mei van 10.00 tot 15.00 uur, in samenwerking met diverse organisaties, een beurs voor de actieve senior. Delfshove staat dan volledig is het teken van zo lang mogelijk actief en gezond blijven. U kunt diverse informatiestands bezoeken, meedoen aan de workshop, de wereld van dementie ervaren door middel van een Virtual Reality bril, de nieuwe tentoonstelling van Ipse de Bruggen De Ruimte bekijken en nog veel meer..!

Ons Delft, maak de stad – Opening buurttuin
Delft is zich volop aan het voorbereiden op de toekomst. En dat willen ze samen met u doen. Daarom organiseren zij op 18 mei ‘Ons Delft, maak de stad’. Hoe kan de stad zich de komende jaren ontwikkelen als het gaat om woon- en werkruimte, het groen in de stad, hoe we met onze energievoorziening omgaan, of de manier waarop we met elkaar samenleven? Pieter van Foreest doet mee aan dit project tijdens de Samen Actief Beurs door middel van het openen van de nieuwe buurttuin. Een plek waar u samenkomt, geniet van het groen, de zon en een lekker kopje koffie. Wij nodigen u van harte uit, om rond 11 uur, aanwezig te zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de naam van deze mooie buurttuin feestelijk onthult.

Workshops Alzheimer DWO
Alzheimer DWO organiseert workshops over dementie. Tijdens deze workshops geven zij uitleg over dementie, wat dat voor iemand betekent en bieden zij handvatten hoe men het beste om kan gaan met deze vervelende ziekte. Het is een informatieve workshop waar ook ruimte is voor vragen en ervaringen.

Virtual Reality laat de wereld van dementie zien
U kunt zich waarschijnlijk moeilijk voorstellen hoe het is om te leven met dementie? Dit is uw kans. Door middel van een Virtual Reality bril ervaart u de wereld van iemand met dementie. Tegen welke dagelijkse problemen lopen zij aan? Ervaar het door middel van een VR-bril.

Sociaal makelaar – Je passie vergeet je niet
Tijdens de beurs is ook sociaal makelaar Debora van der Ende aanwezig. Door middel van een samenwerking van Pieter van Foreest en Delft voor Elkaar zet Debora zich in om voor mensen met dementie - of het vermoeden van dementie - vrijwilligerswerk te vinden dat macht met hun passie. Want je passie vergeet je niet! Je kunt bij Debora terecht voor inspiratie, advies en begeleiding. Ook nadat je een (vrijwilligers)activiteit gevonden hebt.

Dat zit wel goed
Tijdens de beurs kunt u verschillende demonstraties bijwonen. Zo kunt u bij zitspecialist zorgdrager verschillende relax en sta-op stoelen uitproberen en voorziet een zitspecialist u van deskundig advies.

Lekker proeven
Wel eens gedacht aan maaltijdservice aan huis? Bij Appetito proeft u de heerlijke vriesverse en warme maaltijden. Zij bezorgen deze in heel Nederland dus ook bij u. Tijdens de beurs proeft u deze heerlijke maaltijden.

Adres: Vorrinkplein 99, 2624 DS Delft

Zet u zaterdag 18 mei alvast in de agenda?