Samen genieten in het water tijdens zwemmen

Geplaatst op: 17 April 2019

Bewegen is gezond, zeker voor ouderen met dementie. Door te bewegen breng je je hersenen in beweging. Het stopt de dementie niet, maar vertraagt het proces wel. Lekker actief bezig zijn met een hoop gezelligheid. Het is niet voor niks dat de bezoekers van de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest in Delft graag met elkaar gaan zwemmen.

Bewegen gaat bijna vanzelf
Iedere dinsdagmiddag gaan meerdere ouderen vanuit Ontmoetingscentrum Vermeertoren samen met hun mantelzorgers of vrijwilligers richting het zwembad. Onder begeleiding van een medewerker van het ontmoetingscentrum en een zweminstructeur genieten ze heerlijk drie kwartier in het warme water. Waar het bewegen in het dagelijkse leven soms lastiger wordt, gaat het in het water bijna vanzelf. Zwemmen is juist een verademing, want in het water ben je gewichtloos en kun je dus wel lekker mee doen!  Vaak komen tijdens het zwemmen allerlei herinneringen van vroeger naar boven. De deelnemers vinden het heerlijk om te doen en kijken er wekelijks naar uit om even in het water met elkaar te ontspannen.

Project Samen zwemmen, samen vitaal
Het zwemuur voor alle Delftse ouderen met dementie is georganiseerd in samenwerking met het Sportfondsenbad, de Ontmoetingscentra van Pieter van Foreest en Stichting Doel.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in dit zwemuur en wilt u mee doen? Neem dan contact op met Joke Wubben, programma coördinator van Ontmoetingscentrum Vermeertoren via j.wubben@pietervanforeest.nl of telefoon 015-5158200.