Sonnevanck begane grond en eerste etage vanaf woensdag uit preventieve isolatie - tweede etage blijft in isolatie

Geplaatst op: 5 Oktober 2020

Afgelopen donderdag 1 oktober zijn twee bewoners van de tweede etage van Sonnevanck positief getest op Corona. Hierop is de betreffende afdeling volledig in isolatie geplaatst en de rest van de locatie (eerste etage en begane grond) preventief geïsoleerd. Onderstaand meer informatie over de huidige situatie: 

Tweede etage
We hebben ervoor gekozen om zowel de bewoners als de medewerkers die werkzaam zijn op de tweede etage, preventief te laten testen. Er zijn 21 bewoners getest. 9 bewoners hiervan zijn formeel positief getest. Dit is de stand van zaken tot nu toe, maar situaties kunnen natuurlijk veranderen. De tweede etage blijft in volledige quarantaine. Als de laatste positief geteste persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is, zullen we alle bewoners van de tweede etage wederom laten testen en als daar allemaal negatieve testen uit voortkomen, dan kunnen we stap voor stap de quarantaine afschalen. De eerste contactpersonen worden hiervan op de hoogte gehouden. 

Eerste etage en begane grond bezoek vanaf woensdag weer mogelijk
Vooralsnog is de eerste etage en de begane grond vrij van besmettingen. Deze afdelingen hebben we afgelopen donderdag preventief geïsoleerd om het zekere voor het onzekere te nemen. Vanaf woensdag 7 oktober is op deze afdelingen bezoek weer mogelijk op de kamer van de bewoners. Deze etages zijn dan niet meer in preventieve quarantaine. De veiligheidsmaatregelen blijven gelden: bij klachten thuisblijven, hygiëne, handen wassen/desinfecteren, anderhalve meter afstand houden, mondmasker op en tijdens bezoek ophouden, afspraak maken i.v.m. 1,5 meter, gezondheidscheck, registratie. De eerste contactpersonen worden op de hoogte gehouden.   

We houden de bewoners en elkaar in de gaten
Alle bewoners worden vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten gehouden. Indien er een vermoeden van besmetting is, wordt er laagdrempelig getest en preventief geïsoleerd indien van toepassing. Indien dit het geval is, zullen wij de eerste contactpersonen hier uiteraard over informeren.