Stichting Veteranen Westland ontvangt refurbished laptops

Geplaatst op: 29 Juni 2022

Pieter van Foreest blijft continu vooruit kijken. Vorig jaar hebben we een moderniseringsslag gemaakt door op meerdere gebieden het IT-landschap te vernieuwen. Zo is het netwerk op een hoger niveau gebracht en zijn de werkplekken vervangen, waarbij we samen hebben gewerkt met Bechtle.

 

Normaal gesproken wordt de oude hardware afgevoerd volgens de AVG wetgeving. Met elkaar wilden we graag de oude hardware een tweede leven geven. Al snel kwamen we tot het besluit om deze te doneren aan Stichting Veteranen Westland waarvan meerdere veteranen zich nog regelmatig inzetten als vrijwilliger binnen Pieter van Foreest. De oude hardware is bekeken, er zijn enkele nieuwe onderdelen besteld, geïnstalleerd en de laptops zijn weer up-to-date gemaakt. Compleet met laptoptas en muis werden deze overhandigd aan enkele veteranen die het dankbaar in gebruik namen.

 

Kees Verkade is voorzitter van de Stichting. Kees: ''De veteranen hebben vaak een rugzakje en een aantal veteranen hebben niet voldoende financiële middelen om zelf hardware aan te schaffen. De oude hardware is gedoneerd aan de veteranen die het nodig hebben. Het is super dat we op deze manier met elkaar kunnen samenwerken en de devices een tweede leven kunnen geven. Dit is een win-win-winsituatie.”

 

Bekijk dit filmpje voor meer informatie.