Strandgoed Ter Heijde bestaat 1 jaar!

Geplaatst op: 22 Mei 2017

Een jaar geleden opende Strandgoed Ter Heijde de deuren. De start van een unieke vorm van respijtzorg in een locatie op een steenworp afstand van het strand. Op 19 mei 2017 vierden wij op feestelijke wijze het 1-jarig bestaan van deze bijzondere plek waar een naaste zorgvrager het heerlijk kan hebben, net als thuis, omringd door lieve zorgzame mensen. Even logeren, in bijzonder goede handen. Zodat de mantelzorger even de ruimte krijgt voor een adempauze. Dat is wat Strandgoed Logies & Respijt in Ter Heijde biedt!

Het eenjarig bestaan is een mijlpaal die wij op gepaste wijze hebben gevierd. Huiselijk, intiem en gezellig! De ervaringen van het afgelopen jaar werden besproken en er werd ook een blik geworpen richting te toekomst, want Strandgoed Logies & Respijt gaat door!   

Het Strandgoed is vorig jaar gestart als een pilot n.a.v. van signalen van mantelzorgers uit de regio.
Zij zorgen dagelijks, soms 24 uur per dag en jarenlang voor hun naaste. Dat vergt veel van hen. De ondersteuning en hulp die de mantelzorger aan hun naaste biedt kan in het Strandgoed op een vertrouwde en verantwoorde manier tijdelijk worden overgenomen. Ondanks dat dit initiatief nieuw was in Nederland, bleek er veel behoefte te zijn aan deze nieuwe vorm en daarom gaat Strandgoed ook door.

De start van Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt was ook direct de start van een unieke samenwerking tussen de initiatiefnemers zorgorganisatie Pieter van Foreest, Careyn, bewonersvereniging HINT en de gemeentes Westland, Delft, Midden-Delfland & Rijswijk en het Zorgkantoor DSW, speciaal om mantelzorgers even te kunnen ontlasten, te ondersteunen en om overbelasting te voorkomen. Meer informatie over Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt aan de Arie Tukstraat 2 in Ter Heijde aan Zee of over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk binnen Strandgoed kunt u vinden op www.strandgoedterheijde.nl