Tjerk Overduin is 'Zorgfinancial van 2018'

Geplaatst op: 12 Juni 2018

Hoe trots kunnen we zijn! Onze eigen manager Financiën en Control, Tjerk Overduin is afgelopen vrijdag gekozen tot 'Zorgfinancial van het jaar 2018'. 

De verkiezing die Fizi, netwerk zorgfinancials, organiseert in samenwerking met haar sponsors Q-Consult, BDO en Oldenburg Bonsèl, alsmede Nyenrode University heeft dit vrijdag 8 juni bekend gemaakt.

Dit jaar werd alweer voor de vijfde maal de titel Zorgfinancial van het jaar toegewezen. De kandidaten zijn financials werkzaam in de zorgsector en hebben zich hierin positief onderscheiden. Alle genomineerden zijn voorgedragen vanwege hun vakkennis, kwaliteit, communicatie, innovatie, betrokkenheid en effectiviteit. De ‘zorgfinancial’ van het jaar heeft dus niet alleen binnen de eigen zorginstelling een aantoonbare positieve invloed, maar wordt ook door vakgenoten en bestuurders in de zorg en andere belanghebbenden gezien als invloedrijk persoon.

Bruggenbouwer
Tjerk mag zich Zorgfinancial van het jaar 2018 noemen. Volgens de jury ontstijgt Tjerk het vakgebied als bruggenbouwer. Hij stimuleert onze organisatie om vanuit prognoses de besluitvorming te sturen. Hij weet verschillende invalshoeken af te wegen en mee te nemen in de besluitvorming. Collega’s beschrijven Tjerk als een leidinggevende die iedereen zou willen hebben, omdat hij weet wat er leeft onder de medewerkers. Hij heeft niet alleen oog voor de organisatie zelf, maar ook voor de medezeggenschap, de OR en de cliëntenraad.

Verrassingen voorkomen
Tjerk houdt van duidelijkheid. ‘Als de collega’s bijvoorbeeld een foutje in de cijfers signaleren, hoor ik het graag zo snel mogelijk. Ik heb dat soort zaken liever gelijk op tafel. Dan kunnen we direct aan de slag om het op te lossen en om het een volgende keer te voorkomen.'

Maatschappelijk verantwoorde functie
Tjerk werkt inmiddels drie jaar als manager Finance & Controle bij onze organisatie en combineert zijn financiële vaardigheden met relationele eigenschappen. Daarnaast zet Tjerk zich ook nog in bij de Haagse Hogeschool. Hij geeft daar onder andere gastlessen en begeleidt studenten bij de afdeling Finance & Control. ‘Ik wil zorgfinance bekend maken bij jonge mensen. Het gaat om een bedrijfsmatige, maatschappelijk verantwoorde functie, die naar mijn idee zeer de moeite waard is.’

Trots op vakgebied
Tjerk nam de prijs in ontvangst tijdens het Fizi Jaarevent 2018 en bedankte tijdens zijn toespraak alle betrokkenen voor de nominatie en de prijs. Hij vindt het belangrijk dat de verkiezing wordt gehouden, omdat hij trots is op zijn vak, op de collega's met wie hij samenwerkt en zijn netwerk binnen de VVT-sector en daarbuiten. Nu heeft hij een nog mooier podium waar hij zich met extra trots inzet.

We zijn trots!