Veranderingen in de zorg

Dit bericht maakt deel uit van 'Veranderingen in de zorg', waarin we belangrijke informatie ter naslag verzamelen en bundelen.
Bekijk hier het complete overzicht

Bewoners De Naaldhorst verhuizen dit jaar nog

Geplaatst op: 8 Juni 2016

‘De bewoners van De Naaldhorst zullen nog dit jaar verhuizen naar een nieuw onderkomen, bevestigt Diny de Bresser, voorzitter Raad van Bestuur Pieter van Foreest. De huidige bewoners en hun naasten krijgen de keuze om in een locatie in Naaldwijk te blijven wonen of te verhuizen naar een andere locatie geschikt voor de zorgvraag van de bewoner. Beide is mogelijk.

De Hooge Tuinen
Eén van de mogelijkheden is een verhuizing naar de in 2013 geopende locatie De Hooge Tuinen in Naaldwijk. Hier wordt op de begane grond ruimte gecreëerd voor meerdere kamers speciaal voor cliënten met een somatische verpleeghuis zorgvraag. Om deze ruimte te creëren wordt de huidige screeningsafdeling van De Hooge Tuinen verhuisd naar locatie De Kreek in ‘s-Gravenzande. De Kreek willen we uitbouwen tot regionaal expertisecentrum voor ouderen. Het verplaatsen van de screeningsafdeling naar De Kreek past helemaal in dit gedachtegoed.

Sonnevanck verbouwen
De locaties Sonnevanck in ’s-Gravenzande en Duinhof  in Ter Heijde zullen voorlopig de deuren open houden als antwoord op de vraag in de regio. In Sonnevanck gaan binnenkort verbouwingen plaatsvinden, zodat hier een antwoord komt op de toenemende vraag naar zware zorg.

Duinhof en Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt
In locatie Duinhof is in mei een start gemaakt met logeerhuis Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt. De tweede etage van Duinhof is hiervoor omgetoverd tot een prachtig logeerhuis, waar de mantelzorger en diens naaste met de zorgvraag even op adem kunnen komen. Betrokken medewerkers en vele vrijwilligers maken het mogelijk. Een mooie vorm van respijtzorg op basis van een mooi samenwerkingsverband met gemeente, zorgkantoor, Pieter van Foreest, Careyn en bewonersvereniging Hint. Doordat de tweede etage op deze manier in gebruik is genomen, blijft het mogelijk om zorg te bieden aan enkele senioren met een lichte zorgvraag in Duinhof.

Samen bouwen aan de toekomst
Diny de Bresser: ‘Er gaat veel gebeuren de komende tijd. Dat doen we stap voor stap, niet alles kan tegelijk en alles moet zorgvuldig gebeuren. Alleen samen kunnen we bouwen aan de toekomst voor de ouderen in de regio. Samen staan we sterk.’