Veranderingen in de zorg

Dit bericht maakt deel uit van 'Veranderingen in de zorg', waarin we belangrijke informatie ter naslag verzamelen en bundelen.
Bekijk hier het complete overzicht

Pieter van Foreest aanwezig op inspiratiemarkt Actiz

Geplaatst op: 30 Mei 2016

Tijdens de algemene ledenvergadering van Actiz konden bestuurders en genodigden van zorgorganisaties zich laten inspireren door andere organisaties op een inspiratiemarkt. Op deze markt werden diverse initiatieven gepresenteerd waarbij zorgorganisaties nauw samenwerken met partijen in en buiten de zorg. Dat levert leuke, bijzondere en vernieuwende samenwerkingsprojecten op. Ook Pieter van Foreest was aanwezig op deze inspiratiemarkt. De samenwerking met Jumbo in Pieters Kamerhuis is een goed voorbeeld waaruit blijkt dat samenwerking de toekomst heeft. De inspiratiemarkt gaat online verder. Je kunt de markt bezoeken op www.onderwegnaarovermorgen.nl

Onderweg naar overmorgen
De inspiratiemarkt maakt onderdeel uit van het programma onderweg naar overmorgen van Actiz. In 2006 ontstaat ActiZ uit de samenwerking tussen de brancheverenigingen voor de ouderen- en thuiszorg. Inmiddels is dit 10 jaar geleden. In die tien jaar is de maatschappelijke kijk op de zorg voor ouderen, chronisch zieken en jeugd langzaam maar zeker veranderd. De cliënt wordt weer ‘eigenaar’ van zijn eigen leven en ‘zorgen voor’ wordt ‘zorgen dat’. Actiz kijkt verder, naar een toekomst waarin technologie en innovaties veel effect gaan hebben op onze kijk op gezondheid, zorg, arbeid, wonen en leven. Tijdens de Algemene leden vergadering op woensdag 25 mei werd hier uitgebreid bij stilgestaan. Op de website www.onderwegnaarmorgen.nl staat de weg die Actiz samen met alle brancheleden, waaronder Pieter van Foreest, wil gaan afleggen. Want, de toekomst begint vandaag!