Veranderingen in de zorg

Dit bericht maakt deel uit van 'Veranderingen in de zorg', waarin we belangrijke informatie ter naslag verzamelen en bundelen.
Bekijk hier het complete overzicht

Samenwerkingsovereenkomst : Revalidatie en Herstel door Pieter van Foreest in het Reinier de Graaf

Geplaatst op: 30 Juni 2015

Na een heup-, knie- of andere chirurgische ingreep revalideren in het ziekenhuis? Of revalidatie in het ziekenhuis na bijvoorbeeld hart- of longproblemen? Dat kan vanaf 31 augustus op de nieuwe revalidatieafdeling van Pieter van Foreest op de derde verdieping in Reinier de Graaf.

Samenwerking
Op dinsdag 30 juni ondertekenden mw. Diny de Bresser, voorzitter Raad van Bestuur Pieter van Foreest en Dr. Jaap van den Heuvel, directievoorzitter Reinier de Graaf hiervoor de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. De revalidatieafdeling van Pieter van Foreest in het Reinier de Graaf Gasthuis bestaat al sinds 2007. In het nieuwe ziekenhuis komt de revalidatieafdeling met drie extra bedden terug.

Revalideren in het ziekenhuis
Er zullen naast algemene oefen- en verblijfsruimten 16 eenpersoonskamers en een vierpersoonskamer zijn. Ideaal voor de 60-plus patiënten die na hun ziekenhuisopname kortdurende revalidatie nodig hebben. De revalidatie wordt direct na ontslag van de afdeling binnen hetzelfde gebouw gestart. Alles is gericht op een actieve deelname aan het revalidatieprogramma in een therapeutisch klimaat. De sfeer is huiselijk, maar ook zodanig dat de revalidanten steeds worden gestimuleerd om actief te revalideren, met als einddoel hun terugkeer naar huis.

Samenwerking verbetert revalidatie & herstel
Diny de Bresser: “Reinier de Graaf en Pieter van Foreest werken al jarenlang succesvol nauw samen. We hebben hierbij hetzelfde doel, namelijk het leveren van optimale zorg van opname tot de thuiskomst van de patiënt. Revalideren in hetzelfde gebouw, direct na ontslag van de afdeling is een toegevoegde waarde voor de gehele regio. Door samenwerking, goed onderling overleg en doordat beide partijen zich in hetzelfde gebouw bevinden sluiten alle zorg en behandelingen naadloos op elkaar aan en kan er direct met de revalidatie gestart worden. Snel revalideren is immers weer snel naar huis.”