Verkoelingsplan Die Buytenweye

Geplaatst op: 12 Augustus 2019

Tijdens de extreem hoge temperaturen in juli hebben de begeleiders welbevinden in Die Buytenweye een verkoelingsplan bedacht om het werk en het woonklimaat een beetje houdbaar te houden. Op alle etages stonden bekertjes, kannen met limonade en water die iedereen kon pakken die hier behoefte aan had. Er werden op het warmste moment van de dag ook lekkere waterijsjes uitgedeeld waarvan de medewerkers en de bewoners heerlijk samen smulden.

Op donderdag 25 juli, wanneer de hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten werd, wilden de medewerkers nog meer doen voor iedereen die in huis aanwezig was. Er zijn enkele schotels met verse fruitspiesjes klaargemaakt en er werd een grote schaal met ijsblokjes met daarin pakjes en blikjes fris neergezet. Ook konden de bewoners en de medewerkers lekker afkoelen door het nemen van een voetbad. Dit koele voetbad was goed te combineren met een verfrissende verneveling met waterspray, waar ook dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Al met al hebben zowel de bewoners als de medewerkers ondanks de hitte toch plezier en verkoeling mogen ervaren tijdens deze extreem warme dagen!