Verras rond 10 november in Delft een mantelzorger met een gratis bloemetje

Geplaatst op: 15 November 2012

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig, intensief en onbetaald zorgen voor iemand die hulpbehoevend, chronisch/psychisch ziek dan wel gehandicapt is. Het gaat daarbij altijd om de zorg voor een partner, ouder, kind, vriend of buur. Kenmerkend voor mantelzorg is dat er altijd sprake is van een persoonlijke band en niet van een georganiseerd verband. Voor mantelzorg kies je niet, het overkomt je omdat iemand in je naaste omgeving veel extra zorg en aandacht nodig heeft. 

Door mantelzorgers wordt veel zorg verleend. Nederland telt meer dan 3 miljoen mantelzorgers en hun economische waarde wordt geschat tussen de 4 en 7 miljard euro. Maar dat niet alleen. Mantelzorg is extra waardevol vanwege de relatie met de zorgvrager:
Liefdevolle zorg. En die is onbetaalbaar.

Dat verdient een bloemetje!
Zaterdag 10 november is uitgeroepen tot de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het thema is dit jaar " Nu even niet" wat staat voor op eigen wijze zorgen, eigen regie, grenzen stellen en er aan denken om ook goed voor jezelf te zorgen. Het steunpunt Mantelzorg wil dit jaar rond 10 november zo veel mogelijk mantelzorgers extra in het zonnetje zetten door hen te verrassen met een prachtige plant.
juni is de Anthurium daarvoor verkozen tot nationale mantelzorgplant. De anthurium is een fleurige krachtpatser. Sprankelend, flexibel, uniek in zijn soort en weet door weer en wind balans te houden.

Kent u een mantelzorger waarvan u vindt dat hij/zij een blijk van waardering verdient? Laat het ons dan weten en stuur bijgaande bon(nen) ingevuld aan ons retour. Er zijn maximaal 375 planten beschikbaar, dus wees er snel bij want op is op! Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Stichting RCOAK.

Aanmelden
Mantelzorgers aanmelden voor deze actie kan tot 1 november en zolang de voorraad strekt. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en u kunt zoveel mantelzorgers opgeven als u wilt.
U geeft iemand op door bijgaande bon(nen) te sturen aan:
DIVA Delft, t.a.v. Steunpunt Mantelzorg, Antwoordnummer 10005, 2600 VB  Delft.
Aanmeldformulier Plantenactie.doc

Meer mantelzorgers aanmelden?
Dat kan via de mail info@divadelft.nl onder vermelding van onderstaande gegevens en plantenactie, of telefonisch via  015-2152130. Iemand opgeven kan ook via het aanmeldformulier op www.divadelft.nl

Wij hopen dit jaar samen met u veel mantelzorgers te mogen verrassen en rekenen op uw enthousiaste medewerking!