Versoepelde bezoekregeling locaties Pieter van Foreest update 5-6-2020

Geplaatst op: 5 Juni 2020

We zijn ontzettend blij dat de deuren van onze locaties weer open kunnen!

Zo fijn om weer bezoek welkom te heten
Wat zijn we blij om bezoekers weer welkom te kunnen heten! Wat hebben we hier samen met de cliënten en naasten naar uit gekeken. Het is superfijn dat bezoek weer mogelijk is! Natuurlijk realiseren we ons ook dat nog niet iedereen op bezoek kan komen, maar de eerste stap is gezet. 

Eerste bezoeken zonder glas
De eerste bezoeken volgens de nieuwe bezoekregeling hebben inmiddels op verschillende locaties plaatsgevonden. Op enkele locaties wordt a.s. maandag 8 juni gestart met de eerste bezoeken zonder glas.

Stap voor stap 
Natuurlijk realiseren we ons dat de meesten van u graag de volgende stap willen zetten. Dat gaan we ook zeker doen. Zoals eerder aangegeven doen we dat zorgvuldig. In overleg met de cliëntenraad en de ondernemingsraad en stap voor stap, zodat de vereiste voorbereidingen getroffen kunnen worden per locatie en we op een verantwoorde manier de volgende stap per locatie kunnen zetten.

Van stap 1 naar stap 2 naar stap 3 naar .... 
De eerste en huidige stap is gezet: één vaste bezoeker per cliënt per week zonder glas gedurende een uur inclusief het naar binnen gaan, de benodigde registraties (zijn we verplicht) en ook uw vertrek. Indien dit goed gaat en maandag ook de laatste paar locaties gestart zijn en dit goed blijft gaan, dan kunnen we vanaf 15 juni stap voor stap en passend bij de betreffende locatie in overleg met de cliëntenraad en het preventieteam op locatie van start gaan met de volgende stap: 
Twee vaste bezoekers die tegelijkertijd op bezoek kunnen komen voor een bezoek van 1,5 uur per week op afspraak. Indien wenselijk en mogelijk wordt het dan ook mogelijk om voor bijvoorbeeld een wandeling naar buiten te gaan. Ook hierbij zullen voorwaarden gelden op basis van de landelijke richtlijnen.

Meer informatie per locatie volgt 
De volgende stap wordt per locatie bekeken. Het preventieteam op de locatie wordt in het besluit tot uitbreiding van het bezoek betrokken en de locatiemanager stemt dit vooraf af met de lokale cliëntenraad. Zodra hierover vanuit de locatie meer bekend is, worden de eerste contactpersonen vanuit de locatie geïnformeerd. 

Daarna? 
De stap daarna is vergelijkbaar met de bovenbeschreven stap echter wordt in deze fase de mogelijke bezoek frequentie verhoogd naar tweemaal per week, 2 vaste bezoekers. Uiteraard houden we gedurende iedere stap de cliënten goed in de gaten en volgen we nauwlettend de landelijke ontwikkelingen en mogelijkheden.

Raambezoek 
Raambezoek in de verschillende vormen blijft op bijna iedere locatie indien dit mogelijk is daarnaast tot de mogelijkheden behoren. Ook beeldbellen of gewoon bellen is voor veel cliënten erg fijn en wordt gewaardeerd.

Samen zorgen voor een veilig bezoek
Samen met de cliënten en u kunnen we ervoor zorgen dat we steeds een stap verder kunnen zetten. Dit doen we door er samen voor te zorgen dat de bezoeken zo veilig mogelijk verlopen. Veilig voor u, alle cliënten op de betreffende locatie en voor onze medewerkers. Belangrijk is dat de bezoekers zich blijven houden aan de algemene richtlijnen van COVID-19, dus 1,5 meter afstand, geen handen geven, niesen en hoesten in elleboog en bij klachten, zoals hoesten en koorts thuis blijven. Immers het coronavirus is nog steeds aanwezig in de samenleving. En we willen er samen met u alles aan doen om het bezoek zo veilig mogelijk te organiseren en de locaties coronavirus vrij te houden.

Meer informatie over de bezoekregeling, het raambezoek of beeldbellen? Klik hier 

#welkom #samen #dankbaar #bezoek