Veteranendag 2018

Geplaatst op: 4 Juli 2018

Op 30 juni jl. vond de 14e Nederlandse Veteranendag plaats. Een nationaal evenement waar heel Nederland haar veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De dag begon traditiegetrouw met een ceremonie in de Ridderzaal, in aanwezigheid van de Koning, de minister-president, de minister van Defensie, andere hoogwaardigheidsbekleders en veteranen.

Indrukwekkend
Kees Verkade, medewerker technische dienst, heeft samen met Martin de Groot, bestuurssecretaris, in de Ridderzaal de ceremonie en de uitreiking van de herdenkingsmedaille bijgewoond. ‘De sfeer die daar heerst, is niet te beschrijven. Het was heel indrukwekkend, er was een traan en een lach’, aldus Kees Verkade.

Eerder had Kees kennis gemaakt met de heer De Vos, oud veteraan en bezit van een bronzen kruis. Door omstandigheden had de heer De Vos dit jaar geen kaarten voor het defilé. Iemand die zich in het verleden heeft ingezet voor de vrede hoort daarbij te zijn aldus Kees en Martin. Zij overhandigden met alle liefde de kaarten aan hem en zijn dochter waarna zij het nationaal defilé konden aanschouwen.

Luisterend oor voor veteranen
Bij Pieter van Foreest dragen we alle cliënten een warm (zorg)hart toe. We bieden dan ook in samenwerking met Veteranen Wetland met veel liefde en aandacht een luisterend oor aan de veteranen. Zo vindt er een keer per maand de veteranenbijeenkomst plaats waar veteranen herinneringen kunnen delen en verhalen kunnen uitwisselen.

Nominatie Witte Anjer voor Kees Verkade
Het Nationaal Comité Veteranendag riep dit jaar een speciale prijs in het leven voor mensen die zich inzetten voor veteranen: de Witte Anjer prijs. Kees Verkade was, namens Veteranen Westland, genomineerd voor de Witte Anjer prijs wat zeker een felicitatie waard is.

Ook bij De Terwebloem waren Witte Anjers te krijgen. De Witte Anjer wordt gedragen als waardering voor alle Nederlandse veteranen. Veel bewoners droegen de Witte Anjer en het was ontroerend om te zien welke verhalen er los kwamen.

Samen met elkaar en samen er zijn voor elkaar.