Voor iedereen die van wandelen houdt!

Geplaatst op: 14 September 2018

Zaterdag 29 september aanstaande organiseert Akkerleven een 2-tal nazomer wandeltochten vanuit Akkerleven. Met deze wandeltochten, waar een kleine startbijdrage voor gevraagd wordt, sponsort u Akkerleven voor de aanleg van de vitale tuin. Door de huidige tuin te transformeren naar een vitale tuin met zintuiglijke prikkels wil Akkerleven het welzijn van de bewoners verhogen. De vitale tuin wordt een tuin waarin wat te zien en te beleven is. Het is een natuurlijke groene omgeving waar men zich in terug kan trekken of deel kan nemen aan activiteiten.

Er zijn 2 tochten georganiseerd waar u aan mee kan doen, dit zijn:

  • Een Vlietlandroute van 19 kilometer door natuurgebied de Vlietlanden bij Vlaardingen. Deze route voert u door het mooie poldergebied. Dit is nog een van de weinige laagveengebieden in Nederland dat niet is ingepolderd. In de riet- en hooilanden leven tevens zeldzame planten en vogels. De kosten voor deze wandeltocht zijn €7,50 per persoon en de start is tussen 7.30 en 8.30 uur.

  • Een rolstoelvriendelijke route van bijna 4 kilometer door Schipluiden waarbij u de mogelijkheid heeft om de dorpskerk aan de Dorpsstraat in Schipluiden te bezoeken. De kosten voor deze wandeltocht zijn €5,- per persoon, deze kosten zijn zowel voor de persoon in de rolstoel als voor de begeleider. De start van deze wandeltocht is tussen 10.00 en 10.30 uur.

Beide wandeltochten starten vanuit de hal van Akkerleven, Veldvreugd 15, 2636 JJ Schipluiden. Voor beide tochten geldt dat u voor aanvang een knapzakje ontvangt met daarin versnaperingen voor onderweg. Het is niet nodig om u vooraf aan te melden voor de wandeltochten.

Let op:

U neemt op eigen risico deel aan de wandeltochten. Akkerleven stelt zich niet aansprakelijk voor schade en letsel opgelopen tijdens de wandeltocht.