Wereld Kus dag: Honderden Kleurrijke Kusjes geplaatst bij Ontmoetingscentrum Mozartlaan

Geplaatst op: 6 Juli 2022

Een jaar geleden, op Wereld Kus dag, ging het Duizenden Kleurrijke Kusjes project van Stichting Op Visite bij Pieter van Foreest van start. Het afgelopen jaar hebben Riëlle en haar man Leon diverse locaties en teams bezocht om samen kusjes te maken. Inmiddels zijn er dan ook al zo’n 750 kusjes gemaakt! Tijd dus om ze aan de wereld te gaan laten zien op Wereld Kus dag.

Vorige week zijn de kusjes op de eerste locatie geplaatst, namelijk bij Ontmoetingscentrum Mozartlaan. Hoe leuk is het om al die vrolijke kusjes bij elkaar te zien en om te weten dat jouw kusje onderdeel uitmaakt van het grote geheel?

Ik word er intens vrolijk van
Kunstenares Riëlle: “Ik vind het zo leuk om al de verschillende locaties en teams te bezoeken. Overal kom je in een eigen wereld terecht maar met iedereen is er meteen een gezellige klik. Veel mensen kennen de kusjes nog van de Beelden in de tuin tentoonstellingen. Overal is het steeds weer anders maar natuurlijk zijn er ook volop overeenkomsten. De leukste overeenkomst van het kusjes maken vind ik het gegiechel. Want het is toch best spannend om een kus afdruk te maken. Er wordt volop gelachen dat is heerlijk maar het hoge geluid van het giechelen daar word ik intens vrolijk van.”

Duizenden kleurrijke kusjes
Stichting Op Visite maakt sinds juli 2021 een tour langs alle locaties en teams van Pieter van Foreest om kusjes te verzamelen tijdens gezellige workshops. Collega’s, vrijwilligers, cliënten en diens naasten zijn van harte welkom om mee te doen en een eigen kus in klei te maken. We verzamelen 2000 kusjes vanuit de gehele organisatie om zo één groot kusjesveld te maken dat rond zal reizen tussen de verschillende locaties. De start hiervan is inmiddels gemaakt bij Ontmoetingscentrum Mozartlaan. De workshops worden gegeven door Riëlle Beekmans, die als kunstenares het brein is achter dit project en eerder al de keramieken kusjesvelden maakte.

Stichting Op Visite
Stichting Op Visite organiseert kunstprojecten op locatie met als doel beeldende kunst toegankelijk te maken. De stichting vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met, meedoen aan en genieten van kunst, ook op plaatsen waar je het niet meteen verwacht. Van 2014 tot 2018 heeft Stichting Op Visite voor Pieter van Foreest beeldende kunstprojecten georganiseerd. Vijf tentoonstellingen met een uitgebreid activiteitenprogramma voor alle locaties met onder andere workshops en twee kunstkasten. De mensen hebben genoten van de tentoonstellingen, deelgenomen aan de workshops en een eigen beeld gemaakt. Met dit kunstproject zet de stichting een nieuwe stap: iedereen werkt mee aan één groot gezamenlijk kunstwerk.