Wondertelefoon geschonken aan De Terwebloem

Geplaatst op: 12 November 2020

Kringloop Maasdijk heeft de wondertelefoon geschonken aan De Terwebloem. Hiervoor hebben ze speciaal een PTT T65 telefoon omgebouwd. 

Wonderfoon
De naam Wonderfoon is bedacht door verzorgers die ouderen met dementie begeleiden. De Wonderfoon is een oude PTT telefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox met behulp van een kleine computer en mp3 speler. De oude telefoon is heel herkenbaar voor mensen ze weten vaak hoe zij hem zelfstandig kunnen bedienen. Als de hoorn van de haak genomen wordt klinkt de kiestoon en wanneer er dan een nummer wordt gedraaid tussen de 0 en de 9 klink een liedje uit vroegere jaren.

Herkenbare muziek
In de Wonderfoon zit een SD kaart waarop 30 liedjes gezet kunnen worden. Zo kunnen er heel veel artiesten de revue passeren van Wim Sonneveld to Dorus. Door de herkenbare muziek worden er emoties opgeroepen, het kan mensen rustig maken of juist activeren. 

Bedankt
Wij willen Kringloop Maasdijk hartelijk bedanken voor hun inzet en deze mooie gift, de bewoners genieten volop van dit welzijnsmoment, zoals te zien op de leuke video op de website van Kringloop Maasdijk, klik hier.