Diëtetiek

Een diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding en diëten. Zij is medisch bevoegd om dieetvoorschriften op te stellen. Er zijn vele redenen om een diëtist te bezoeken, bijvoorbeeld omdat u er wat kilo’s bij wilt of ze er misschien juist af wenst. Bij veel medische klachten en ziekten is er met voeding veel gezondheidswinst te behalen.

Wat kan de diëtist voor u betekenen?

De diëtist kan adviseren, begeleiden en behandelen bij klachten als:

  • ongewenst gewichtsverlies
  • verminderde eetlust
  • maag-/darmklachten
  • overgewicht
  • slikproblemen

Specialisaties

Er zijn veel aandoeningen en ziektes die leiden tot problemen in het dagelijks leven. Om deze klachten goed te kunnen behandelen is kennis van de aandoening of ziekte essentieel. De diëtisten van Pieter van Foreest hebben zich gespecialiseerd in problemen, ziektes en aandoeningen die vaak samen gaan met ouderdom. Denk hierbij aan ziektebeelden als Diabetes, Hart- en Vaatziekten, COPD. Klik voor meer informatie over Specialistische Zorg.

Waar

Behandelingen van de diëtist zijn in de meeste locaties van Pieter van Foreest mogelijk. Dit zijn o.a. de verpleeghuizen en de verzorgingshuizen zoals De Bieslandhof, De Kreek, Weidevogelhof en Veenhage. Maar ook de Ontmoetingscentra zoals Dock van Delft, de Mozartlaan en Vermeertoren. Wij proberen u altijd in een locatie te behandelen die voor u makkelijk te bereiken is.

Woont u zelfstandig maar wilt u gebruik maken van één van de diëtisten van Pieter van Foreest? In dat geval kunt u terecht bij Pieters Behandel Praktijk. In sommige gevallen kunnen behandelingen ook aan huis plaats vinden. Dit gebeurt in overleg met de huisarts en uw diëtist.