Fysiotherapie

Bij het ouder worden ontstaan er vaak klachten aan het bewegingsapparaat. Deze kunnen op zichzelf staan maar ook het gevolg zijn van, of versterkt worden door meerdere aandoeningen tegelijk. De fysiotherapeuten van Pieter van Foreest zijn gespecialiseerd in de behandeling van (meervoudige) aandoeningen bij ouderen en hun klachten aan het bewegingsapparaat.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt cliënten met lichamelijke klachten.

Een fysiotherapeut kan het volgende voor u betekenen:

  • Begeleiden bij het revalideren na een operatie, ziekte of ongeluk.
  • Verbeteren van conditie en kracht na een operatie of (langdurige) ziekte.
  • Begeleiden bij valpreventie.
  • Revalideren of reactiveren, om bijvoorbeeld weer te leren opstaan en lopen.
  • Behouden van functies om spieren en gewrichten zo sterk en soepel mogelijk te houden.
  • Adviezen op het gebied van (loop)hulpmiddelen, prothesen, orthopedisch schoeisel en het leren omgaan met deze middelen.

Daarbij kan de fysiotherapeut ook uw familie en/of mantelzorgers adviseren hoe ze u het beste kunnen helpen/ondersteunen bij het veilig en verantwoord bewegen in uw eigen woon/leefomgeving. De fysiotherapeut heeft een signaalfunctie. Hij/zij kan indien nodig ook andere disciplines raadplegen en eventueel inschakelen om u beter te kunnen helpen met uw specifieke klachten.

Specialisaties

Er zijn veel aandoeningen en ziektes die leiden tot problemen aan het bewegingsapparaat. Om deze klachten goed te kunnen behandelen is kennis van de aandoening of ziekte essentieel. De fysiotherapeuten van Pieter van Foreest hebben zich gespecialiseerd in problemen, ziektes en aandoeningen die vaak samen gaan met ouderdom. Denk hierbij aan valpreventie of orthopedische revalidatie, maar ook ziektebeelden als CVA, Dementie, Parkinson of MS. Klik voor meer informatie over Specialistische Zorg.

Waar

Fysiotherapeutische behandelingen zijn in de meeste locaties van Pieter van Foreest mogelijk. Dit zijn o.a. de verpleeghuizen en de verzorgingshuizen zoals De Bieslandhof, De Kreek, Weidevogelhof en Veenhage. Maar ook de Ontmoetingscentra zoals Dock van Delft, de Mozartlaan en Vermeertoren. Wij proberen u altijd in een locatie te behandelen die voor u makkelijk te bereiken is.

Woont u zelfstandig maar wilt u gebruik maken van één van de fysiotherapeuten van Pieter van Foreest? In dat geval kunt u terecht bij Pieters Behandel Praktijk. In sommige gevallen kunnen behandelingen ook aan huis plaats vinden. Dit gebeurt in overleg met de huisarts en uw fysiotherapeut.