Logopedie

Logopedie richt zich op het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen die problemen hebben met slikken, kauwen, stem, taal, spraak en / of gehoor. De logopedisten van Pieter van Foreest zijn gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met neurologische spraak- en taalstoornissen, kauw- en slikstoornissen en gehoorstoornissen.

Wat kan de logopedist voor u betekenen?

De logopedist kan adviseren, begeleiden en behandelen bij klachten als:

  • de juiste woorden niet meer kunnen vinden
  • slecht verstaanbaar spreken
  • niet begrijpen wat er gezegd wordt
  • stemproblemen
  • slikproblemen
  • ademhalingsproblemen

De behandeling begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijkt de logopedist naar de aard van uw klachten en naar uw wensen (en eventueel die van de omgeving). Op basis van deze informatie en eventuele onderzoeken wordt een behandelplan opgesteld. De logopedist betrekt zoveel mogelijk de omgeving (mantelzorger, verzorging) bij uw behandeling.

Specialisaties

Er zijn veel aandoeningen en ziektes die leiden tot problemen in het dagelijks leven. Om deze klachten goed te kunnen behandelen is kennis van de aandoening of ziekte essentieel. De logopedisten van Pieter van Foreest hebben zich gespecialiseerd in neurologische spraak- en taalstoornissen, slikstoornissen en gehoorstoornissen bij volwassenen als gevolg van ziektebeelden als CVA, Dementie, Parkinson of MS. Klik voor meer informatie over Specialistische Zorg.

Waar

Behandelingen van de logopedist zijn in de meeste locaties van Pieter van Foreest mogelijk. Dit zijn o.a. de verpleeghuizen, de verzorgingshuizen en de Ontmoetingscentra. Wij proberen u altijd in een locatie te behandelen die voor u makkelijk te bereiken is.

Woont u zelfstandig maar wilt u gebruik maken van één van de logopedisten van Pieter van Foreest? In dat geval kunt u terecht bij Pieters Behandel Praktijk. In sommige gevallen kunnen behandelingen ook aan huis plaats vinden. Dit gebeurt in overleg met de huisarts en uw logopedist.