Veranderingen per 2 november 2021: wat betekent dit voor uw bezoek aan één van onze locaties?

Geplaatst op: 5 November 2021

Het aantal besmettingen met corona neemt zowel landelijk als regionaal helaas weer toe. Ook bij Pieter van Foreest zien wij coronabesmettingen terug. De landelijke maatregelen worden weer aangescherpt.

Mondneusmasker  

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november 2021 werd het al aangegeven. De mondneusmaskers zijn vanaf 6 november verplicht in in gebouwen waar een toegangsbewijs niet verplicht is o.a. openbare gebouwen, winkels, ziekenhuizen en zorginstellingen. Dus ook binnen de locaties van Pieter van Foreest. Uiterlijk per 6 november a.s. gaat dit op alle locaties in. We vragen bezoekers om zelf zorg te dragen voor een mondneusmasker. Daarnaast het dringende advies om 1,5 meter sociale afstand te houden. Uiteraard blijven we ook de handhygiëne benadrukken en vragen we iedereen om zich te houden aan de huisregels en richtlijnen passend bij de lokale situatie, waarbij bezoek in iedere fase mogelijk is. Heeft u klachten? Blijf dan alstublieft thuis. 

Op bezoek bij een naaste 

als er geen (verdenking op) besmetting is (fase wit)

 • Bezoek is mogelijk 
  diverse locaties werken passend bij de lokale situatie met een afsprakensysteem (SuperSaas). Dit blijft van toepassing op deze locaties. 
 • Heeft u klachten? Blijf alstublieft thuis
 • Het dragen van een eigen mondneusmasker is verplicht 
 • Het houden van 1,5 meter sociale afstand wordt dringend geadviseerd
 • Was/desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek 
 • Vermijd drukke plaatsen
 • Volg instructies (zorg)personeel
 • Volg de richtlijnen passend bij de lokale situatie
  een lokale situatie kan wijzigen i.v.m. (mogelijke) besmettingen. Hierbij gelden dan de daarbij horende richtlijnen/huisregels. 

Huisregels/richtlijnen passend bij de lokale situatie

Er zijn 5 mogelijke situaties/fases
Bezoek is mogelijk in iedere fase. Dat was zo en dat blijft zo. Indien er sprake is van een (mogelijke) besmetting, gelden er net als thuis regels over quarantaine. Er geldt dan op de betreffende kamer/afdeling een tijdelijke (preventieve) quarantaine,. Hierbij proberen wij de quarantaine altijd zo klein mogelijk te houden: een kamer of afdeling, passend bij de lokale situatie. Passend bij deze lokale situatie horen de daarbij behorende richtlijnen/huisregels

Het gaat om de volgende 5 situaties:

Coronatoegangsbewijs nodig binnen Pieter van Foreest?

Voor de toegang tot de (zorg)locaties van Pieter van Foreest en voor toegang tot de restauratieve voorzieningen (horeca) in zorginstellingen is op dit moment geen coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Wel dienen we ons te houden aan 1,5 meter sociale afstand en gezien de huidige ontwikkelingen is het dragen van een mondneusmasker weer verplicht. Indien de landelijke richtlijnen wijzigen inzake het coronatoegangsbewijs, dan geldt dit uiteraard ook voor Pieter van Foreest. Wij houden u op de hoogte.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19