Cliënten genieten volop van muzikale initiatieven

Geplaatst op: 25 Maart 2020

Hoewel het niet meer mogelijk is om bewoners bij elkaar te brengen voor optredens en/of artiesten uit te nodigen om binnen de locatie te komen zingen, blijken er toch talloze manieren te zijn om de cliënten te laten genieten van muziek.

Buitenconcerten
Zanger Remon Goode en dj Richard van Haaften kwamen afgelopen maandag bij Stefanna optreden. Niet in het gebouw, maar op het plein voor de locatie. Vanaf de afdelingen konden de cliënten zo genieten van het optreden. En genoten werd er! Het was een heus feestje, maar dan op gepaste afstand.

Ook bij De Terwebloem en De Opmaat konden de bewoners genieten van een optreden. Om de bewoners een hart onder de riem te steken in deze bizarre tijden, is allround partyzanger Ronnie Ronaldo met een geluidsinstallatie en gevolg langs de locaties geweest om een buitenconcert te geven. De bewoners zaten verspreid over de zaal op gepaste afstand te nieten van de muziek. Fantastisch dat dit kan, het was een groot feest!

Bij De Hooge Tuinen heeft Han van Hagen in de binnentuin gezellige accordeon muziek gespeeld. Heerlijk wat vertier en afleiding voor bewoners en personeel.

Zelf muziek maken op afstand
Dat in deze tijden onze eigen collega’s ook erg creatief worden om toch samen muziek te maken, blijkt wel: op meerdere locaties gingen de deuren van de kamers open en zongen bewoners samen vanuit hun deuropening. Een super initiatief en goed voorbeeld doet goed volgen, want naar verluid gaan meerdere locaties dit komende tijd doen. Ook bij Triangel is er samen muziek gemaakt, daar gingen twee collega’s met een iPad langs de bewoners om voor iedereen een kort liedje te zingen.

Super om te zien wat voor creatieve oplossingen er worden gezocht nu alles even anders gaat dan normaal.