Een bijzondere verjaardag voor de 100-jarige bewoonster

Geplaatst op: 8 April 2020

Wanneer er een bewoner jarig is, staan onze collega’s daar altijd bij stil. Jarig zijn in de tijd van het coronavirus vraagt om creatief denken, zeker als iemand 100 jaar wordt. Een gebeurtenis die we niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan nu het vieren met de familie niet kon plaatsvinden.

Het idee werd geopperd om een hoogwerker te regelen met een zanger erop. De familie vond het een fantastisch idee en de neef van de bewoonster in De Kreek ging als eerste met zijn partner omhoog om zijn tante te feliciteren. Ze was enorm verrast. De traditie is om samen een advocaatje te nemen en deze kreeg ze dan ook overhandigd. Vervolgens ging zanger Kees Toets naar boven om de jarige toe te zingen en zongen ook collega’s en buurtbewoners buiten mee. Als extra toegift zong hij ook nog vele bekende Hollandse nummers. De jarige genoot volop.

Op de afdeling genoot iedereen van dit spektakel na met koffie met heerlijk gebak met een foto van de bewoonster. Dat velen aan haar gedacht hebben bleek wel uit de vele boeketten, lekkernijen, telefoontjes en liefst 150 kaarten. Ook het Koninklijk Huis, minister De Jonge en de burgemeester hebben haar een brief gestuurd met de felicitaties.

Een bijzondere verjaardag in bijzondere tijden. De jarige vertelde enorm te hebben genoten deze dag, het was geweldig en zoals ze zelf altijd zegt "het was een dag met een gouden randje”.