Fijne belevenissen voor de bewoners van Die Buytenweye

Geplaatst op: 10 April 2020

Op woensdag 8 april was het feest in de Chopinlaan voor de deur bij Die Buytenweye.
We doen alles om de bewoners toch de afleiding te geven, waar zij in deze dagen van afzondering van de buitenwereld veel behoefte aan hebben.

In een wederom goedwerkende samenwerking met stichting Present, kwam zangeres Kika Jonker met haar gitaar prachtige nummers voor de bewoners van Die Buytenweye zingen. Mooi meegenomen was het voor de bewoners in de omliggende gebouwen, zij genoten ook vanuit hun huizen van de vrolijke sfeer. Enkele kinderen vanuit het netwerk van Present, kwamen op de fiets met hun vaders om hun stoepkrijt-kunsten aan te bieden. En de jonge muzikant Fin was er voor de 2e keer met zijn Bariton. Het was een (gelukkig niet al te druk) feestje voor de Chopinlaanbewoners, veilig achter de ramen. We hebben de veilige afstand bewaakt, zowel binnen als buiten.

Het Grote hart dat we met rode duct tape als veilig kader op de stoep hadden geplakt gaf de symbolische boodschap weer van de hartelijkheid op deze gezellige en zonnige middag. De zangeres stond midden in het hart te zingen. En de kinderen waren tenminste twee meter uit elkaar om het hart heen, geconcentreerd aan het stoepkrijten. En het resultaat was uiteindelijk een geweldig kunstwerk.

En als verrassing kwam onze burgermeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, ons een bezoekje brengen. Om mee te genieten en om de initiatiefnemers enthousiast aan te moedigen. Vriendelijk zwaaide zij door het raam naar de bewoners om ook hen een hart onder de riem te steken. Het is voor iedereen een geslaagde middag geweest.